Horizon-1 Gediz'in Kontrolünde     
 
Somali'de korsanların saldırısına uğradığı bildirilen Türk Bayraklı “Horizon-1” adlı geminin bağlı bulunduğu şirketin Personel Müdürü Ömer Özgür, gemide şu an silahsız 3 korsan bulunduğunu, geminin Gediz firkateyni kontrolünde normal seyrine devam ettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan'dan Ürdün'e sülfür yükü götürdüğü sırada Aden Körfezi'nde deniz haydutlarının saldırısına uğradığı bildirilen “Horizon-1” gemisinin bağlı bulunduğu Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin Personel Müdürü Ömer Özgür, basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Geminin durumuyla ilgili 2. kaptanın mesajı üzerine, gemide silahsız 3 korsan bulunduğunu öğrendiklerini belirten Özgür, şunları kaydetti: “Gelen haberlere göre gemide silahsız 3 korsan bulunuyor. Gemi, bizim Gediz firkateyni kontrolünde normal seyrine devam ediyor. Sadece biraz hız kesmiş durumda. Merak edilecek bir durum söz konusu değil. Gemide tamamı Türk, 23 personel bulunuyor. Personel için şu an herhangi bir endişe edecek durum söz konusu değil. Gemideki 3 korsan ile Kaptan Mustafa Ulusoy şu an bir toplantı halindeler.”

Horizon-1'deki mürettebat ile telefon irtibatları olmadığını da bildiren Özgür, kendilerinin de Denizcilik Müsteşarlığından bilgi aldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim