Horizon 1 Eyl Limanı'na Demirledi

Horizon 1 gemisinin dün öğleden sonra Eyl açıklarında demirlediği ve geminin sahilden görülebildiği rapor ediliyor. Hint savaş gemisinin varlığı ise yalanlandı.

Bölgeyle ilgili korsanlık olaylarını izleyen ECOTERRA SMCM tarafından verilen bilgiye göre Anadolu Ajansı tarafından Huzdivo olarak verilen ilk demirleme bölgesinin aslında Ras Hafun burnunun hemen kuzeyindeki Hurdiyo olduğu ortaya çıktı.

Geminin burada çok kısa bir süre kalıp Eyl'e gitmek için demir aldığı; dün öğleden sonra da Eyl'e ulaştığı ECOTERRA tarafından verilen bilgiler arasında. ECOTERRA, geminin Puntland bölgesindeki Eyl Limanı açıklarına ulaştığını ve sahilden görülebilmekte olduğunu rapor etti.

Denizhaber haberlerinde de yer alan "2 korsanın gemiyi ele geçirme esnasında bölgede bulunan bir hint savaş gemisinden açılan ateşle yaralandığı" haberine ise Hindistan kaynaklarından düzeltme geldi. Hint kaynaklarına göre bölgede bulunan Hindistan Deniz Kuvvetlerine ait INS Godavari fırkateyninin olay anında 130 deniz mili uzakta olduğu ve korsanların yaralanmasına neden olan çatışmanın içerisinde bulunan savaş gemisinin bu nedenle Hint savaş Gemisi olamayacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim