"Horizon 1" dönüş yolunda

Aden Körfezi'nde kaçırıldıktan 89 gün sonra korsanlarla yapılan anlaşma sonucu serbest bırakılan ''Horizon 1'' gemisi, cumartesi veya pazar günü Ürdün'ün Akabe Limanı'nda olacak.
Horizon AŞ'nin avukatı Nilgün Yamaner, geminin seyir halinde olduğunu ve cumartesi veya pazar günü Ürdün'ün Akabe Limanı'na ulaşmasının beklendiğini belirtti. Yamaner, gemi kaptanından alınan bilgilere göre, personelin sağlık durumunun iyi olduğunu da söyledi.

Türk Hava Yollarına ait bir uçakla yarın gece acente yetkilileriyle Ürdün'ün başkenti Amman'a uçacaklarını, buradan da Akabe Limanı'na geçeceklerini belirten Yamaner, yanlarında bir doktor da götüreceklerini bildirdi.

Geminin limana gelişinden sonra personelin, Ürdün'den Türkiye'ye getirileceğini ifade eden Yamaner, mürettebatın büyük bir bölümünün Adana, Mersin ve Gaziantep'te, bir kısmının Karadeniz ve İzmir'de, bazılarının da İstanbul'da ikamet ettiğini söyledi. Avukat Yamaner, personelin, talepleri doğrultusunda tercih ettikleri ulaşım yoluyla memleketlerine gönderileceklerini açıkladı.

Yamaner, Ürdün'deki resmi prosedürün tamamlanmasının ardından başka personel gönderilecek olan ''Horizon 1'' adlı geminin, yükünün boşaltılmasının ardından Türkiye'ye getirileceğini sözlerine ekledi.(aa)

Editör: TE Bilişim