HOPA’YI SEL VURDU, HASAR BÜYÜK

Sel suları Hopa’yı da teslim alırken, bir ev çökerken ilçede onlarca köye ulaşılamıyor. İlçede yaşanan sel felaketinden dolayı can kayıplarının olduğu iddiaları var.

Artvin’in sel sularına teslim olan ilçelerinin başında Hopa geliyor. Hopa ilçesinde sel suları ciddi hasar verirken, ilçenin selden en fazla etkilenen mahallesi Sundura Mahallesi olurken, bu mahallede 4 katlı bir ev yıkılırken, ilçede onlarca mahallede yüzlerce insanın mahsur kaldığı bilgileri geliyor.

AFAD, İl Özel İdaresi ve Hopa Belediyesi ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalışırken, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçede yaşanan sel olayına ilişkin bilgi verdi. Başkan Cihan, sel suları ile mücadeleden çok mahsur kalan insanlara ulaşmaya çalıştıklarını, ilçede hasarın büyük olduğunu ifade etti. Hopa’nın birçok mahallesi sular altında, karayolu kapalı Hopa’da gece geç saatlerde başlayan yağmur sabah saatleriyle birlikte etkisini arttırdı.

Yağan yağmurun şiddeti arttıkça Hopa Deresi ve Sundura Dereleri taştı. Şehrin ana yolları ile Hopa-Arhavi karayolu tamamen kapandı. Ulaşım bu güzergahta sağlanamaz iken Hopa’nın bir çok köyü ile de bağlantısı koptu.

Sundura Mahallesi’nde 4 katlı bir binanın çöktüğü ancak içerisinde kimsenin bulunmadığı bilgisi geldi. Ayrıca Orta Hopa Mahallesi’nde iki katlı eski bir binanın da çöktüğü bilgisine ulaşıldı.

Başkan Nedim Cihan: Önce mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçede yaşanan sel felaketi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Cihan, yol açma çalışmalarından ziyade ilçedeki selin etkili olduğu mahalle ve köylerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Nedim Cihan, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada; “ İlçede sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur şiddetini arttırdıkça Hopa ve Sundura derelerinin taşmasına neden oldu. İlçemizin bir çok mahallesi ve sokakları sular altında kaldı. Hopa-Artvin ve Hopa-Arhavi-Rize karayolu sular altında kaldı. Sundura Deresi taştı ve bu güzergahı kapattı. İlçede birkaç mahallede eski binaların çöktüğü bilgisine ulaştık. Telefonlar çalışmıyor ve yollar kapalı. Hopa’nın bir çok köyünden haber alamıyoruz. Şuan itibariyle yol açma çalışmalarından ziyade bütün ekiplerimizi mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için kullanıyoruz. Tam olarak selin ne denli hasar verdiğini sel sularının çekilmesinden sonra belli olacağını düşünüyoruz. Şuan için ilçede teyakkuz hali devam ediyor. Can kaybımızın bulunmamasına seviniyoruz ancak hasarımız büyüktür. Yağmur devam ederse selin etkisinin artmasından çekiniyoruz. Tüm vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu seli de atlatacağımıza inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Sosyal medya hareketlendi, bol miktarda sel fotoğrafları ve görüntüleri paylaşılıyor Öte yandan sosyal medyada da sel hareketliliği yaşanıyor. Artvin’in ilçeleri Borçka, Hopa ve Arhavi ilçelerinden bol miktarda sel felaketini anlatan görüntü ve fotoğraflar paylaşılıyor. Artvin’in ilçelerinde selin vurduğu mahalleler, caddeler ve sokakların görüntüleri ve de fotoğrafları yaşanan trajediyi de gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilişim