HOPA’NIN UZAKLARDAN MİSAFİRİ VARDI

Hopa TSO ile kardeş oda protokolü imzalayan Menemen TSO Y.K. Başkanı ve TOBB Konsey üyesi Yılmaz Güral Hopa’da çeşitleri ziyaretlerde bulundu.

HOPA-Hopa TSO ile Kardeş Oda Protokolü imzalayan Menemen Ticaret ve Sanayi Odası Y.K. Başkanı ve TOBB Konsey üyesi Yılmaz Gürel Hopa TSO’nun davetlisi olarak geldiği ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Hopa TSO heyetinin geçtiğimiz aylarda İzmir’de yaptığı ziyaretler kapsamında Menemen TSO’yu da ziyaret ederek Kardeş Oda Protokolü imzalanmıştı.

Yılmaz Güral’ın Hopa ziyareti Hopa TSO’ da yapılan toplantıya katılması ile başladı. HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’in de katıldığı toplantıya oda Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri de katıldı.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Kardeş Oda Başkanı Sayın Yılmaz Güral’ı Hopa’da görmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek “Hoş geldiniz”  dedi.

Hopa hakkında ayrıntılı bir sunum yapan Başkan Akyürek Sarp Sınır Kapısı ve Türki Cumhuriyetlerle Ticaret, Hopa Limanı ve üzerinde çalıştıkları Kurvaziyer Turizmi konusunda düşüncelerini anlattı. HOPAPORT Genel Müdürü Özer’de Hopa TSO ile üzerinde çalıştıkları Hopa-Batum Demiryolu ve Kruvaziyer Gemilerini Hopa’ya getirme projelerini anlattı.
Menemen TSO Y.K. Başkanı Yılmaz Güral Hopa’nın böylesine projeler üretmesi, sahiplenmesi ve üzerinde çalışmasını sevindirici bulduğunu ifade ederek kruvaziyer Turizmi ile ilgili yaptığınız tüm girişimlere İzmir’in desteğinin devam ettiğini ve edeceğini, bu konuda özellikle İzmir’in,  İzmir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Konsey Başkanı Sayın Ekrem Ekrem Demirtaş’ın desteğini bir defa daha iletmekten mutluluk duyduğunu söyledi.  

Kardeş oda başkanı Güral, Hopa’da kaldığı süre içerisinde ilçeyi gezme fırsatı bulduğunu Menemen’den gelen biri olarak Hopa ekonomisinin bu denli büyük olmasının kendisini şaşırttığını ifade etti. Hopa’nın mükemmel bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Güral, sahil bandının yeniden düzenlenmesi, İstanbul ve Ankara’da bulunan örnekleri gibi tek tip düzenlenerek binalara görsellik kazandırılması ve belediyenin bu konuya önem vermesi gerektiğini vurguladı.

HOPAPORT’U DA ZİYARET ETTİ

Hopa ziyareti kapsamında Hopa TSO yöneticileri ile birlikte Batum’a da geçen Başkan Yılmaz ziyaret programı kapsamında HOPAPORT’u da ziyaret etti. HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından sıcak bir ortamda karşılanan Güral,a  daha sonra toplantı odasında  Genel Müdürü Özer tarafından Limanı tanıtıcı bir sunum yapıldı ve Hopa Limanı tanıtıcı filmi izlettirildi. 
Hopa TSO ve Hopa Limanı tarafından son derece sıcak bir ortamda konuk edildiğini söyleyen Menemen TSO Başkanı Yılmaz Güral ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sıcak karşılamalar için teşekkür etti. 
Hopa İzlenimlerini Menemen TSO’da ve TOBB konseyinde de anlatacağını, projelerin hayata geçirilmesinde kendilerinden istenecek her desteği vereceklerini ifade eden Güral’a HOPAPORT Genel Müdürü Özer’de ziyaret anısına hediyeler verdi.
Güral daha sonra ziyaretini tamamlayarak Hopa Limanında bulunan THY terminali aracılığı ile Batum’a geçerek Batum Havalimanından İstanbul’a gitti.

 

Editör: TE Bilişim