HOPA TSO YÖNETİMİ HOPAPORT’U ZİYARET ETTİ.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında yeni yönetime seçilen Osman Akyürek ve ekibi Hopa Limanını ziyaret ettiler.

HOPA-Geçtiğimiz ay içinde yapılan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası kongresinde göreve yeni seçilen Osman Akyürek ve ekibi Kaymakam, Belediye başkanı, siyasi partiler ve STÖ’leri ziyaretleri ardından bu defa da Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş.’yi (HOPAPORT’u) ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Hopa TSO Meclis Başkanı Metin Karaman, Y.K. Başkanı Osman Akyürek ve Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarete HOPAPORT danışmanı ve Lojistik uzmanı Atilla Yıldıztekin ve satın alma müdürü Volkan Bıyıklı’da katıldı. Hopa TSO Y.K. Başkanı Osman Akyürek Hopa’da yeni bir sayfa açmak için girdikleri demokratik bir yarışın sonunda oda üyelerinin görev bayrağını kendilerine verdiğini ifade eden Akyürek “Bizler arkadaşlarımızla beraber bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için kolları sıvadık.  Kendi iç işleyişimizden kaynaklanan süreci de başarıyla tamamladık ve ardından Sayın Kaymakam ve belediye başkanımızı, Gümrüğümüzü, siyasi partilerimizi ziyaret ederek bizler için çok değerli olan düşüncelerini aldık. Bizler aday olduğumuzda zaten manifestomuzu açıklamıştık. Burada Bölgemiz, İlimiz ve Hopa’mız açısından Hopa Limanının önemine değindik ve bunun gereği olarak da önümüzdeki günlerde Hopa limanını daha kapsamlı bir şekilde masaya yatıracağız. Sizlerin karşı karşıya bulunduğu sorunlar, projeler ve çözüm önerilerinizi de alarak, HOPAPORT’u bundan sonraki süreçde var olandan daha ileri nerelere taşıyabiliriz, bu konuda oda olarak neler yapabilirizi konuşacağız. Biz HOPAPORT’un önemini biliyoruz ve Hopa olarak HOPAPORT’un sorunları bizim sorunlarımızdır diyerek hem tanışma, hem de çalışmalarımız hakkında bilgi verme ve sizlerinde çok değerli düşünce ve önerilerinizi almak amacıyla bu ziyarette bulunduk” dedi.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek” Teşekkür etti” ve Oda Meclis Başkanı ve Y.K. Başkanı ve üyelere teşekkür etti. Genel Müdür Özer “Gerçekten Hopa TSO seçimleri ilçede demokratik bir rüzgâr esmesine neden oldu. En güzel tarafı da karşılıklı hoşgörü ve mütevazı bir şekilde geçen sürecin sonunda görev bayrağı sizin elinizde kaldı. Düşüncelerimizi almanız, sorunlarımızı sahiplenmeniz ve çözüm sürecinde katkı sunmanız bizler açısından son derece sevindirici gelişmeler olacaktır. Bizler Hopa limanını devraldığımızdan bu tarafa ilçede bu iyi dilekleri duymayı özlemişiz. Göreve başladığımdan bu tarafa geçen 2,5 yıla yakın zamandır limanda ciddi bir hareket sağlama adına adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu süreçte Sayın Atilla Yıldıztekin hocamızdan çok ciddi destekler aldık. Bizim yolumuzu aydınlattı, yeni yeni projeler peşinde koşmaya başladık. Zaten yılsonuna kadar bu değişimi sizler ve tüm Hopa halkı görecektir. HOPAPORT’ta yaşanan her hareket doğrudan kentle bağlantılı olumlu veya olumsuz şekilde kendini gösteriyor. Biz olumlu yönde yaşanan hareketliliğin ilçe ekonomisine de ciddi bir katkı sunduğu bilinci içindeyiz. Hayata geçireceğimiz projelerimizde ilçenin gelişimine katkı sunacaktır zaten. Sizlerle bu süreçte karşılıklı olumlu istişarelerde bulunmaktan memnuniyet duyacağımızı da bilmenizi isteriz. Ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarete katılan HOPAPORT danışmanı ve Lojistik Duayeni Atilla Yıldıztekin’de bir kentte yerel yönetimi ile STÖ’leri ile sağlanabilecek birlikteliğin o kentin gelişmesi ile doğrudan bağlantılı olduğunu ifade ederek, bu ziyareti çok önemli bulduğunu ifade etti. Yıldıztekin “Bizim Meriç beyle tanışıklığımız ve dostluğumuz okul yıllarına dayanır. Sayın Turgay Ciner’in Hopa’lı olması bu limanı grubun almasında en önemli etkendir. Hopa’da böylesine önemli bir ekonomik güce sahip liman sayesinde ticari alanda da artıları kendi hanesine yazmaktadır. Hopa’da yapılan eksiklikleri görerek tamamlama adına projeler peşinde koşuyoruz.  Hopa’nın kısa, orta ve uzun vadeli mastır planını hazırlamayı düşünüyoruz. Bu çalışma ile beraber gelecek için hangi projeleri gerçekleştirebiliriz bu konuları düşünüyoruz. Limanları besleyen arka bahçeler vardır. Bunların başında Demiryolu ağı gelir, Lojistik merkezler gelir, organize sanayi bölgeleri gelir, büyük kapasiteli fabrikalar gelir. Baktığımızda Hopa’da bunların hiçbiri yok ama Hopa Limanı yine kendi kendine yeter konuma gelmiş. Bu büyük bir başarıdır ama bu yetmez. Hopa limanı ülkemizin kuzeydoğu ucunda yönünü Kafkaslardan başlayarak Afganistan’a kadar uzanan coğrafyaya dönmüş, bir yüzünü Ortadoğu’ya dönmüştür. Cankurtaran tünelinin hizmet vermeye başlamasıyla Hopa Limanı Doğuya açılan bir ekonomik üs olacaktır. Bunlar ortada iken bizler bugünden yarına hazırlıklarımızı da yapmalıyız, noksanlarımızı tamamlamalıyız ki ticari açıdan önemli bir lojistik merkez olalım. İşte bu hazırlanacak mastır plan çalışması içinde olsun, projelerin hayata geçirilme aşamasında olsun sizlerin vereceği destek Hopa limanını var olandan daha ileri noktaya taşıyacaktır, buna paralel bu süreç aynı zamanda Hopa’nın da ekonomik olarak büyümesine denk düşecektir. Bu iş demektir, bu aş demektir, bu istihdam demektir, bu insanların ekonomik olarak daha fazla gelir elde etmesi demektir. Olaya böylesine geniş perspektiften bakabilmek başarıya giden yolun önündeki engellerin de yavaş yavaş ortadan kaldırılması demektir. Bende bu ziyaretten memnuniyet duydum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı görüşmelerin devam etmesi temennisi ardından sona erdi.  

Editör: TE Bilişim