HOPA’DA TURİZM ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Hopa TSO ve HOPAPORT Kurvaziyer turizminin geliştirilmesi için ortak çalışma adına protokol imzaladılar.

-Son yıllarda hızla gelişen Kurvaziyer turizminde gözlerin çevrildiği Karadeniz’de bu anlamda ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Sinop ve Trabzon’a kadar gelen Kyuvaziyer gemileri de uğradıkları her liman ve şehre de bir hareketlilik kazandırmaya devam ediyor. Bu konuda ilk ciddi girişimde bulunan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer İzmir’den konusunda uzman bir öğretim görevlisi ile de danışmanlık anlaşması yapmış ve bu konuda ilk toplantıda geçtiğimiz aylarda HOPAPORT’da yapılmıştı.

DEV PROJENİN İLK ADIMLARI

Hopa’da yaşanan bu gelişmelere paralel Hopa TSO’ da konuyu gündemine almış yapılan görüşmeler sonrasında HOPAPORT ile koordineli bir çalışma yapılmasına karar verilerek ortak bir protokol imzalanması kararı da HOPA TSO Y.K..tarafından kabul edilmişti. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından Kruvaziyer turizmi çalışmalarında İşbirliği protokolü de imzalandı. İmza öncesi bir değerlendirme yapan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ”Son yıllarda dünya genelinde hızla artan ve gelişen Kurvaziyer tur organizatörleri gözlerini Karadeniz’e çevirmiş durumdalar.

Bizde HOPAPORT olarak bu konuda neleri yapabilir izi kendi içimizde görüştük. . Projenin olabilirliği görüşü ortaya çıkınca konusunda uzman bir danışmanla anlaşarak çalışmalara başladık.

Bu arada Limanımızda da hizmeti nasıl verebilirizin çözüm arayışları devam ediyor Konuyu paylaştığımız Hopa TSO başkanı Sayın Osman Akyürek’de “birlikte çalışalım” önerisi gelince doğrusu projenin ortak sahiplenilmesi adına sevindik. Artvin Valiliği, Turizm İl Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları ve ..İlçe Belediye Başkanları da bu sürecin içinde aktif olarak yer almalıdır diye düşünüyorum. Proje hayata geçirildiğinde özellikle ilçelerde bu sürece nasıl katkıda bulunabilirizin arayışı gündeme gelmelidir. Yusufeli’de Rafting ve Kano ve İnanç Turizmi, Ardanuç ve Şavşat’ta yaylalar ve Kiliseler, Borçka’da Karagöl, Artvin’in Kafkasör’ü, Arhavi’nin Mençuna ve Çifte köprüsü gibi daha birçok değerimiz hep bu projenin altını dolduracak elimizdeki enstrümanlardır. Biz yarına hazırlıklı olma adına kolları sıvadık. Sayın Başkan’a da duyarlılığı için teşekkür ediyorum” dedi. Hopa TSO Y.K.Başkanı Osman Akyürek’de yaptığı değerlendirmede Hopa’nın bulunduğu konum gereği önemini bildiklerini, ilçenin tanıtımı adına ellerindeki tüm imkânlarla çalıştıklarını ifade ederek “Hopa, Doğu Karadeniz bölgesine düzenlenen tur’ların önemli bir uğrak noktasıdır. Otellerimiz ve yatak sayımıza baktığımızda Artvin’in en önemli ilçesiyiz. Ancak bu konuda Hopa’nın bilinçli olarak bu turizmden pay almasını sağlayacak adımları atamıyoruz.

İl turizmini tüm ilçelerle birlikte komple ayağa kaldıracak bir adımı HOPAPORT Genel Müdürü Sayın Özer attı. İçinde 2-3 bin turistin bulunduğu bir kurvaziyer gemisinin Hopa Limanına geldiğini düşünün. Bir kısmı Şavşat’a, bir kısmı Ardanuç’a, bir kısmı Arhavi’nin Mençuna’sına gitmek isteyecek. Bu haraketlilikden her ilçe ve esnaf yarar görecektir. Biz Projenin ciddiyetini gördük. İlimize, Hopa’mıza ve ilçelerimize katkısını önemsedik ve bu anlamda da bu protokolü imza altına alıyoruz. Ülkemiz, Bölgemiz, İlimiz ve Hopa’mız adına hayırlı olsun derken, bu projenin oluşumuna ilk katkı sağlayan Genel Müdür Sayın Özer’e teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Hopa TSO başkanı Osman Akyürek, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve HOPAPORT Satın alma Müdürü Volkan Bıyıklı İşbirliği protokolünü imzaladılar. Toplantıda hazır bulunan Hopa TSO Meclis Başkanı Metin Karaman’da “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Hayati Akbaş HOPA

Editör: TE Bilişim