Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Türk denizcilik tarihinin en parlak zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yılını ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Kaymakam Canpolat; “Türk donanması tarihte birçok önemli başarıya imza atmış, denizcilerimiz de kahramanlıklarıyla tarihe geçmişlerdir. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi, donanmamızın gücünü tüm dünyaya ispat etmiştir. Türk Deniz Kuvvetleri, köklü gelenekleri ve şanlı tarihinden gelen tecrübesiyle geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kendisine verilecek her türlü görevi eğitimli ve disiplinli personeliyle başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Deniz Kuvvetlerimiz bugün de modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmamızın imkân ve kabiliyetlerine hayatî katkılar sağlamaktadır.

Deniz Kuvvetlerimiz ülkemizin menfaatleri için görevini kesintisiz sürdürürken, şanlı bayrağımızı dünya denizlerinde gururla dalgalandırmaktadır. Türk donanmasının en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor,

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyor, selam ve sevgiler sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim