Hopa Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından onaylanan Hopa sahilinin doldurulması projesini içeren imar planı, Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Hopalıların Rize İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonucu 21 Mayıs 2020 tarihinde bilirkişilerce keşif yapıldı. Rize İdare Mahkemesi Hopa sahilinin doldurulması ile ilgili proje “Dolgu İmar Planı”na karşı açılan davada iptal kararı çıktı.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM'

Dava Avukatı Eray Güven bu kararın gerek Hopa halkı gerekse Hopa’nın dağları, dereleri, denizi tahrip edilen Artvin halkı için çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Bu karar ile mahkeme ‘yaptım oldu’ zihniyetine dur diyerek çevreyi ve halkın yaşam alanlarını ilgilendiren hususlarda planlamanın önemine dikkat çekmiştir. Dilerim bu karar idari uygulamalara örnek teşkil ederek bundan sonraki planlamalarda çevre kent ve halk odaklı planlamalar yapmalarına vesile olur” dedi.

Söz konusu proje ile 344 bin metrekarelik deniz alanı doldurulmak isteniyordu. Plan hayata geçseydi, Karadeniz Sahil Yolu dolgusuyla denizinden koparılan Hopa, kıyıdan tamamen uzaklaştırılacaktı.

Kaynak:Dilan Şahinbaş - Birgün

Editör: TE Bilişim