Hong Kong aldığı karar ile mürettebat değişikliğine hiçbir sınırlandırma olmadan izin verecek. Bu, Mürettebat değişikliklerinin tekrar normalleşmesi için ileriye dönük atılan büyük bir adım olarak nitelendiriliyor.

Hong Kong Armatörler Birliği (HKSOA), dünyanın en büyük merkez limanlarından birinde mürettebat değişikliklerine izin vermek üzere hükümetle yaptığı görüşmelerde başarılı oldu.

Nisan ayında Hong Kong SAR hükümeti, özellikle kargo operasyonları için limanlardaki gemilerde mürettebat değişikliklerine izin veren düzenlemeleri gevşetmişti ancak Hong Kong Armatörler Birliği bu adımı yetersiz buldu.

HKSOA başkanı Bjorn Hojgaard'ın duyuru üzerine yaptığı açıklamada, “Birçok denizci neredeyse bir yıldan fazla bir süredir gemilerde çalışıyor. Hepsi, iş sözleşmeleri sona erdiğinde ailelerini görme ve evde dinlenme ihtimallerine karşı büyük bir endişeyle bakıyorlar.’’

“Bugün, hükümetin düzenlemeleri daha da gevşetmek için tavsiyemizi kabul ettiğini görmekten çok memnunuz, böylece , yürürlüğe girmesi durumunda, tüm gemilerin mürettebat değişikliğine izin verilecek” dedi.

Singapur gibi diğer bazı büyük merkezlerde görülen özel durum düzenlemelerinin aksine, Hong Kong'a gelen denizcilerin gemilere katılması için karantina gerekliliği de olmayacak. Hong Kong Deniz Departmanından yapılan bir bildiride, OSV'ler de dahil olmak üzere kargo gemilerine binmek için hava yoluyla gelen mürettebat için sadece tıbbi gözetim uygulanacağını belirtti.

Mürettebat değişikliği için Hong Kong'a giren gemilerdeki mürettebat, liman operasyonlarının dışında, sözleşmeleri bitse dahi, yerel halkla teması azaltmak için ülkesine geri gönderilmek üzere havaalanına taşınana kadar gemilerinde kalacaklardır. Hong Kong'a gelen denizcilerin ise derhal gemiye binmeleri gerekli görüldü.

Hojgaard diğer hükümetlerin takip etmesi için bir model oluşturduğuna inanıyor. “Bir kez daha, önde gelen bir denizcilik merkezi olarak Hong Kong çok güzel bir örnek oluşturdu. Umarız diğer hükümetler de arkamızdan gelecektir. Nakliye, virüsle olan bu savaşı kazanmak için dünyanın vazgeçilmezidir.”

Editör: TE Bilişim