150 milyon dolarlık film geliyor

Sualtı belgeselleriyle adını duyuran Serkan Yiğit, Amerikalı yapımcılarla birlikte 150 milyon dolar maliyetli “Santos” filminin çekimlerine Antalya’da başlıyor.Yiğit, bir yandan da Demreli Noel Baba için belgesel hazırlıklarına başlamış durumda.

Sualtı belgeselleriyle tanına ve tam 12 yıldır sualtı projeleriyle ilgili çalışmalar yürüten Serkan Yiğit, 150 milyon dolarlık bütçeyle Antalya’da tarihi bir savaşı konu alan filmi hayata geçiriyor. Senaryo aşaması biten ve çekimler için yavaş yavaş Antalya’ya gelmeye başlayan ekip şimdiden çok heyecanlı.

150 Milyon Dolarlık Dünya filmi

İkisi de Hollywood yapımı olacak iki sinema filmi ne başlayan Yiğit, bu projelerden biri “Santos” adını taşıyor. 150 milyon dolarlık bütçe ayrılan bu uzun metrajlı film Antalya’da çekilecek. Tarihi bir savaşı konu alan filmde yerli oyunculara da yer verilecek.

Senaryo aşaması tamamlanan filmin çekimleri 2010’da başlayacak. 2011’de ise film tüm dünyada aynı zamanda vizyona girmesi bekleniyor. Yiğit, bütçe ve teknoloji anlamında Amerikalılardan destek almanın bu film için çok nemli olduğunu vurguluyor. “Aksi takdirde buda diğerleri gibi bir Bollywood filmi olurdu” diyor.

Noel Baba'nın gerçek hikayesi

Antalya’da gerçekleşecek bir başka yapım ise Demre’de (Kale) yaşadığı rivayet edilen Noel Baba’nın gerçek hikâyesini anlatan bir belgesel, aşamadınsa. Bu iddialı projenin çekim aşaması bittiğinde Türkiye’de bugüne kadar çekilmiş en büyük bütçeli belgesel olma özelliğini taşıyacak.

Amerikalılarla ortak çalışılacak bu prıje için ise 7,5 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Çekimlerde dünyaca ünlü ekip görevlilerin yanı sıra en son teknolojiye sahip cihaz ve ekipmanlar kullanacak.

Genç girişimcilere destek

Yiğit, aynı zamanda dünyanın en yeni sualtı teknolojilerini Türkiye’ye getiriyor ve bu ekipmanlarla çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de çekilen sualtı belgesellerinin uluslararası platformlarda da gösterildiğini vurgulayan Yiğit, “Ülkemizin bu saklı güzelliklerini tüm dünyanın gözleri önüne seriyoruz” diyor.

 

Editör: TE Bilişim