K Tankercilik, bir basın açıklaması yaparak; H.İsmail Kaptanoğlu isimli tanker Aksa Terminalinde iken meydana gelen ve deniz kirliliği ile sonuçlanan  kazada geminin dahli bulunmadığını bildirdi.

Açıklama Şöyle:

 

"İşletmemiz altındaki Türk Bayraklı, İstanbul limanına kayıtlı 22.950 grt’luk, “H.İsmail Kaptanoğlu” isimli tanker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kalecik Aksa Terminali’nde yük tahliyesinde iken, 15 Temmuz 2013 – 23:43 sularında terminale ait ve terminal tarafından bakım, tutumu yapılan su altı fuel oil devresinde sızıntı meydana geldiği, 16 Temmuz 2013 tarihli Basın Açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu sızıntı ve kirliliği takiben soruşturma gerek adli ve gerekse teknik olarak yetkili makamlarca yürütülmüştür. 21.07.2013 tarihli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Maliye Bakanlıklarınca  ODTÜ’den istenen teknokrat ve akademisyenlerden oluşan bilirkişi raporu ve yine  29.07.2013 tarihli Başsavcılık mütaalası ile de teyit ve tescil edildiği üzere; konu sızıntı ve kirlilikte gemimizin herhangi bir kusur, ihmal ve suçunun olmadığı resmi olarak tespit edilmiştir. Takiben de gemimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kalecik Limanı’ndan, 29 Temmuz 2013 Pazartesi günü akşam saatlerinde sorunsuz bir şekilde ayrılmıştır.

Durum kamuoyunun bilgisine sunulurken, yadsınmayacak ölçüdeki  bu çevre felaketinde; kusur, ihmal ve suçu bulunanların cezalandırılmaları hususunda ısrarla takipçi olup, tarafımıza düşeni layıkıyla yapacağımızı siz sayın kamuoyunun bilgilerine bir kez daha sunarız. "

Editör: TE Bilişim