Terme’ye 40 kilometre uzaklıktaki Sancaklı köyü sakinleri, deniz kıyısında olan evlerinin önlerine önlem alınmamasından dolayı gece-gündüz evin çevresinde nöbet tutuyorlar. Evlerin, dalgalar nedeniyle su altında kalması ve yıkılmasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen köylüler, yetkililerden yardım istediler. Köylüler, geçtiğimiz senelerde de denizin evlere kadar yaklaştığını, yetkili mercilere yaptıkları başvurulardan sonra önlemler alındığını ancak bu sene ki durumun daha da ciddi olduğu ve yardıma ihtiyaçları olduğunu söylediler. 

Evi denizin yakınında olan ve dün gece saatlerinde çıkan fırtınada evinin yakınlarında bulunan hayvan barınağını kaybeden 70 yaşındaki Recep Yılmaz, “Geçen sene deniz evime 40 metre uzaklıktaydı. Bu sene 5 metreye kadar düştü. Denizin suları altında içmek için kullandığımız 60 yıllık su kuyusu da kaldı. Su içmeye yerimiz kalmadı. Benim evimde 8 kişi yaşıyor. Gece gündüz evimizde nöbet tutuyoruz. Dün gece çıkan fırtınada hayvan barınaklarından birisini kaybettim. Bu gidişle evimi ve ailemi de kaybedeceğim. Yetkililer Allah rızası için bize yardımcı olsun” dedi.

Köy halkından olan Turgut Öztürk isimli bir vatandaş ise, “Bu sıkıntıları biz daha önce de yaşamıştık. Ancak hiç birisi bu kadar ciddi olmamıştı. Bütün köy halkı bu konudan endişelidir. Sular gittikçe yükseliyor. Deniz suyu toprağa vurdukça o kadar bize yaklaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’dan bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yılmaz ailesi fertleri ise, “Gece uykularımız kaçıyor. Fırtınada deniz evimize gelecek diye endişeli günler geçiriyoruz. Sabaha kadar uyku uyumuyoruz. Çoluk çocuk ayaktayız” dediler

Kaldıkları durumdan dolayı endişeli olan köylüler, hayvanlarını barındırdıkları alanı boşaltmaya başlayarak, yardım edilmemesi durumunda köyü de terk etmek zorunda kalacaklarını söylediler

Editör: TE Bilişim