Hindistan, 4 okul gemisi birden yaptırıyor

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, küresel düzeyde yaşanan zabit sıkıntısını gidermek amacıyla yola çıkan Hindistan 2015 yılı itibariyle küresel zabitan piyasasının  %9'unu ele geçirmeyi hedefliyor.

Bu amaçla hükümet, zabitan yetiştirilmesinde kullanılmak üzere her biri  5.000.000 Rupi tutarında 4 adet eğitim gemisi satın almayı planlıyor.

Hindistan Denizcilik Bakanlığından bir yetkili, konuyla ilgili açıklamasında, gemilerin devlete ait Hindistan Gemicilik Şirketi tarafından satın alınacağını ve her bir özel eğitim gemisinin 400 stajyere hizmet verebilecek kapasitede olacağını söyledi.

Yetkili, her bir geminin 500 crore (crore: 10 milyon tutarında bir Hint birimi) bedelle satın alınmasını planladıklarını açıkladı.

Yetkili, açıklamasında artan küresel deniz ticaret filosunda belirgin bir yetişmiş eleman sıkıntısının mevcut olduğunu, filoda 2015 yılında 6.600.000 zabitin görev yapacağını düşündüklerini söyledi.

Yetkili, şunları söyledi:

"Dünya ticaret filosunda Zabitan açığı 2013 yılında en belirgin hale gelecek. Hindistan, küresel zabitan piyasasından %9'luk pay almayı planlamaktadır. Bu da 2013 yılında piyasaya 65.000 zabit sunmamız gerektiği anlamına geliyor"

Reklamlarla ilgi arttırılacak

Hindistan, halen 5.500.000 zabitan bulunduran küresel gemiadamı piyasasının %6,3 ünü elinde tutuyor.

Bakanlık, denizciliğe ilgiyi arttırabilmek için medya reklamı, doğrudan pazarlama, okul ve kolej tanıtım programları gibi etkinlikler yapmak üzere 200 milyon Rupi ayırdı.

Editör: TE Bilişim