Hepimizin Odası Hareketi'ne Bodrum'da Büyük İlgi

Gerçekleştirdiği ziyaretlerle Türkiye'nin dört bir yanındaki denizcilerden büyük ilgi gören Hepimizin Odası Hareketi, yoğun ziyaret ve istişare toplantılarına Bodrumlu denizciler ile devam etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Tamer Kıran ve Hepimizin Odası Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Recep Düzgit’in de dahil olduğu heyet ilk olarak Bodrum Ticaret Odası’nda Başkan Mahmut Serdar Kocadon ile bir araya geldi.

Ticaret Odası ziyareti sonrası tersane bölgesini gezen Kıran ve ekibi, tersane sahipleri ile görüşerek istişarelerde bulundu. Bodrum Denizciler Derneği'ni de ziyaret eden Hepimizin Odası Hareketi temsilcileri, denizciliğin her alanında aktif ve yetkin bir Deniz Ticaret Odası sözü verdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a nezaket ziyaretinde bulunan Kıran ve ekibi, Bodrum’un denizcilik için önemine değinerek, bu konuda denizcilere destek sağlayan Başkan Kocadon’a teşekkürlerini iletti. Hepimizin Odası Hareketi’nin Bodrum programındaki son toplantı bölgedeki denizcilerle gerçekleştirildi.

200’ü aşkın katılımcının olduğu toplantıda Roda Yat İmalat firmasının sahibi Orhan Dinç, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanlığı adaylığını açıkladı. Orhan Dinç’in ardından kürsüye gelen Tamer Kıran Hepimizin Odası Hareketi'nin amaçlarını anlatarak Bodrum ziyaretine katılan ekip üyelerini tanıttı. Sözlerine Hepimizin Odası Hareketi’nin bir birlik hareketi olduğunu ifade ederek başlayan Tamer Kıran konuşmasında “Sadeleştirilmiş ve tabana yayılmış örgütlenmesiyle, ulaşabilen ve ulaşılabilir olan, Kaynaklarını denizciler ve denizciliğin gelişimine ayıran, hesap verebilen ve hesap sorabilen, Rotasını üyeleriyle birlikte çizen, stratejilerini Türkiye ve Dünya gelişmelerini dikkate alarak bilimsel metotlarla belirleyen, bütçesini istikameti ve stratejilerini gerçekleştirecek faaliyetleri için harcayan, Dünyanın dört bir tarafındaki deniz ticaret merkezlerinde sahip olduğu ilişki ağları ile küresel oyuncu olan, filomuzun yenilenmesi ve güçlenmesi için ulusal ve uluslararası finansman imkanlarını üyelerine sunabilen, bölgesel bir güç olan, olabildiğince homojen ve işlevsel bir yaklaşımla yeniden yapılandırılmış komiteleriyle, denizcilikte iş birliğini destekleyen, denizcilik ve ilgili iş kollarında ulusal ve küresel bürokrasinin ve ilgili kurumların yapacağı çalışmalarda rehber kuruluş olarak, üyelerinin hukukunu koruyan, Hepimizin Odası” olan bir Deniz Ticaret Odası için “Vira Bismillah” dedik.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, katılımcıların soru ve görüşlerini iletmesiyle devam etti. Denizcilerin en çok dile getirdiği sorun ise Türk Bayraklı teknelerin yurtdışına çıkış yasağı oldu.

Denizciler, yaşanan bu soruna çözüm bulunması konusunda IMEAK Deniz Ticaret Odası’nın daha aktif rol alması ve çözüme yönelik stratejik çalışmalar yapması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim