2008 yılının temmuz ayında yanan tekne bir hafta önce battı.

Kâğıt üzerinde İktisat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter’e ait olarak göründüğü öne sürülen, ancak Boğaz Otel sahibi Mehmet Erülkü’ye ait olduğu belirtilen tekne 2008 yılının nisan ayında Girne’den Boğaz barınağına getirildi.

Özmerter’in, Girne Yat Limanı’nda, yeni yatını bağlayacak yer bulmak amacıyla satın aldığı ve daha sonra Erülkü’ye devrettiği ahşap yat 2008 yılı temmuz ayında yandı.

2008 yılından beri İskele Boğaz Su Ürünleri Kooperatifinin tüm uyarılarına rağmen kaldırılmayan tekne bir hafta önce battı.

Yosunlama yapan ve külleri denize akan tekne, çevre kirliliği ve görüntü kirliliği yaratıyor.

Teknenin yelken direkleri devrildiği takdirde yanında bulunan 6 tekneyi batıracağı söyleniyor.

İskele Boğaz Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri teknenin battığı için denizden çıkarılmasının daha zor olduğunu, canlarına ve mallarına zarar gelmesinden korktuklarını söyledi.

Teknenin parçalarının limanın giriş çıkışlarını kapatabileceğini belirten yetkililer, yerel yönetimlerin ve bakanlıkların duyarsız olduklarını öne sürdü.

Teknenin şu anda ancak limanlar dairesi yardımı ile ya da kıyı emniyet kurtarma biriminin ekipmanlarıyla çıkarılabileceğinin altını çizen yetkililer, bu işin maliyetinin 4 bin dolar gibi küçük bir rakam olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilişim