Sivaslıların "Bakan" İsteği Oldu

Başbakan Erdoğan'a mektup gönderen Sivas'taki sivil toplum örgütleri, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olarak kabinede yer almasını memnuniyetle karşıladı.
 
Yeni kurulacak 61. Hükümette Sivaslı bir bakanın yer alması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen Sivas'taki sivil toplum örgütleri, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olarak kabinede yer almasını memnuniyetle karşıladı.
 
Başbakan Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Sivas'ta, Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Mili Savunma Bakanı olarak kabinede yer almasının sevinci yaşandı.
 
AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, yeni kurulan 61. Hükümette Sivaslı bir bakanının olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek,
 
"Kabinede Sivaslı birinin bulunuyor oluşu Sivas'a gelecek hizmetler noktasında, Sivas'ın temsili noktasında çok faydalı olacak" dedi.
 
Parti il binasında tebrikleri kabul eden Kuru, İsmet Yılmaz'ın isminin kabinede Milli Savunma Bakanı olarak açıklanmasından mutlu olduklarını belirtti.
 
Seçim çalışmalarında sürekli İsmet Yılmaz'ın bakan olacağından bahsettiklerini, beklentilerinin o yönde olduğunu, kamuoyuna da o yönde açıklamalar yaptıklarını anlatan Kuru, şunları kaydetti:
 
"Netice itibariyle Sivaslı birinin, Sivas milletvekili sayın İsmet Yılmaz'ın bakan olması gerçekten bizleri mutlu etti. Çünkü kabinede Sivaslı birinin bulunuyor oluşu Sivas'a gelecek hizmetler noktasında, Sivas'ın temsili noktasında çok faydalı olacak. Yeni dönemin Sivas'ın altın çağı olacağını belirtmiştik, sürekli bunu söylemiştik. İnşallah bu bakanlıkla birlikte bu söylemimiz daha da güçlenecek ve yeni dönem gerçekten Sivas'ın altın çağı olacak diyoruz. "
 
-TSO BAŞKANI YILDIRIM-

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da Sivas'ın etkisiyle, nüfusuyla hükümette daha iyi bir şekilde temsil edilmeyi hak ettiğini belirtti.
 
İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olmasının kendilerini mutlu ettiğini beliren Yıldırım, "Sivil toplum örgütleri olarak Sivas'ın Hükümette temsil edilmesini talep etmiştik. En önemli Bakanlıklardan birinin verilmesi bizleri memnun etti. Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Sivas'ta 37 sivil toplum örgütü olarak Sivaslı bakan istediğimizi belirten mektup yazmıştık, onun cevabını aldık. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
-BAŞBAKAN'A GÖNDERİLEN MEKTUP-

Sivas'taki sivil toplum örgütleri, yeni kurulacak 61. Hükümette Sivaslı bir bakanın yer alması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndermişti.
 
Kentteki sivil toplum örgütleri ve sendikaların da imzasını koyarak destek verdiği mektupta, 7 milyon Sivaslı'nın Başbakan Erdoğan'dan isteğinin, yeni Hükümette bir bakanla temsil edilmesi olduğu kaydedilmişti.
 
-İSMET YILMAZ-

1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğan İsmet Yılmaz, Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulu'nda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü'nden 1982 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan İsmet Yılmaz, İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde
 
"Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı.
 
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamlayan Yılmaz, kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31 Aralık 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı.
 
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Yılmaz, Anayasanın 114. maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.
 
31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Yılmaz, 24. dönem Sivas Milletvekili olarak AK Parti'den TBMM'ye girdi.
 
Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce biliyor.

 

Editör: TE Bilişim