Pazartesi günü, ABD Sahil Güvenlik Kesici gemisi Stratton, Doğu Pasifik'teki üç aylık kaçakçılık devriyesinden sonra Alameda'ya döndü.

Stratton'un konuşlandırılması, Güney Komutanlığı'nın Karayipler ve Doğu Pasifik denizlerindeki kaçakçılık aktivitelerini yok etme görevlerlerinin bir parçası olarak Mart ayı sonunda başlamıştı.

Gemi, küçük bir insansız uçak sistemi (sUAS), keskin nişancı helikopter müdahale timi (HITRON), hava mürettebatı ve bir Kolluk Müfrezesi (LEDET) yatılı ekibi ile yola çıkmıştı.

Mürettebat birlikte beş şüpheli uyuşturucu kaçakçılığı gemisi tespit etti ve yakaladı, 14 şüpheli uyuşturucu kaçakçısını gözaltına aldı ve tahmini 113 milyon dolar değerinde 6.000 poundun üzerinde kokain ele geçirdi.

Mürettebat beş şüpheli uyuşturucu kaçakçılığı gemisi tespit etti ve yakaladı, 14 şüpheli uyuşturucu kaçakçısını da gözaltına aldı ve tahmini 113 milyon dolar değerinde kokain ele geçirdi.

İnsansız uçaktan kaydedilen bu operasyonlardan birinde HİTRON keskin nişancı helikopter timinin kaçakçı tekneye yaşattığı zor anlar gözlere çarpıyor.

Editör: TE Bilişim