''Dostluk'' için yüzmek istiyor

 Sosyal mesajlar vermek için kilometrelerce kulaç atan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’nun hedeflediği yeni rota İzmir – Atina.

Türk-Yunan barışına katkı için 460 kilometrelik mesafeyi yüzmeye hazırlanan Sunaçoğlu, 19 Mayıs’ta da Atatürk’ün Selanik’teki evinde olmayı planlıyor. Sunaçoğlu’nun şimdilik tek sıkıntısı ise, Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan(TYF) beklediği desteği alamamak. İzmir’den 10 Mayıs günü denize girmeyi planlayan Sunaçoğlu yüzerek Atina’ya ulaşmayı hedefliyor.

Sunaçoğlu, İzmir – Atina arasını yüzerek kat ettikten sonra da koşarak ve bisiklete binerek 19 Mayıs 2014 tarihinde de Atatürk’ün Selanik’teki evine ulaşmayı istiyor. Yolculuğuna yönelik gerekli izinlerin verilmesi için Türkiye Yüzme Federasyonu’na (TYF) başvurduğunu anlatan Sunaçoğlu, federasyonunun bürokratik işlemlerin kolaylaştırılması için kendisine destek vermediğini söyledi. Sunaçoğlu, “Böylesine uluslararası bir deneme için bana destek verilmesi çok önemli. Ama ilk başvurumda önüm kesildi. Ben de Dışişleri Bakanlığı’ndan ve Yunan yetkililerinden yardım istedim. İki ülke arasında dostluğu pekiştirecek bu etkinliğin 19 Mayıs’ta Atatürk’ün evinde bitmesi çok anlamlı olacak. Bana eşlik etmek isteyen gençler var. Yetkililer uygun görürse İzmir’den kulaç atmaya başlayacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim