13 Mart 2012 saat12 45 sularında Zonguldak Çatalağzı mevkiinde baştankara oturan Hong Kong bayraklı 180.407 DWT, 296 metre boyundaki M/V HEBEI UNIVERSE (IMO 9420590) kuru yük gemisi bugün ARAS Gemi Kurtarma ve Deniz Tic. Ltd. Şti. tarafından kurtarıldı.

Aras Gemi Kurtarma 19 Mart günü öğleden Operasyon Müdürü, Kurtarma Amiri, Acil Müdahale Sorumlusu, Çevre Mühendisi, Gemi İnşa Mühendisi, Dalış Ekibi, Petrol Kirliliği Bertaraf Ekibi, Kara Personelleri ve römorkör mürettebatı ile kurtarma operasyonuna başladı.

Operasyonda öncelikle yakıt sızıntısı ihtimaline karşı bölgeye petrol kirliliğine karşı acil müdahale ekipmanları olan önleyici bariyerler, sıyırıcılar, emici bariyerler ve pedler getirildi.

Sonrasında Marintug I, Marintug II ve Gulf I römorkörleri pozisyon alarak çeki operasyonuna başladılar. 6 saat süren hummalı bir çalışmanın sonunda 6 gün 11 saat kurtarılmayı bekleyen HEBEI UNIVERSE gemisinin yüzerliliği yeniden sağlandı.

Operasyonu Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı yakından takip ettiler. Operasyon sonunda 25 kişiden oluşan HEBEI UNIVERSE gemi mürettebatı kurtarma ekibine derin teşekkürlerini bildirdi.
Editör: TE Bilişim