Hazar geçiş indirimi bu hafta başlıyor

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Azerbaycan'a ziyaretinde Türkiye-Azerbaycan transit geçişleriyle ilgili gelişme sağlandığını belirterek, Türkiye-Azerbaycan nakliye bedellerinin toplamında yüzde 40'lık indirimin bu haftadan itibaren başlayacağını açıkladı.

Bakan Elitaş bu açıklamasıyla, Yeni Şafak'ın duyurduğu Hazar güzergahında Azerbaycan'ın Türk TIR'larına transit geçişlerde indirim haberini de doğruladı.

VİZE PROBLEMİ DE DÜZELECEK

Kayseri Ticaret Odası'nın programına katılarak Kayserili iş adamlarıyla biraraya gelen Elitaş, söz konusu transit geçiş indirim uygulamasına dair, “Türkiye-Azerbaycan nakliye bedellerinin toplamında yüzde 40 indirim yapıldı. O da en yakın zamanda uygulanacak. Vize ile ilgili problemler vardı, onlar da düzelecek. Geçiş ücretlerinin yüzde 40'ı bu haftadan itibaren başlayacak diye tahmin ediyorum” dedi. Azerbaycan'ın kardeşliğini gösterdiğini ifade eden Elitaş, Azerbaycan'ın, Rusya'nın Türk TIR’larına engel koyunca sınır kapısında bekleyen 300 TIR’ın eskort eşliğinde güvenli geçişlerini sağladığını, bu konuda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e de teşekkür ettiğini söyledi.

ENERJİDE BAĞIMLILIK BİTİYOR

Rusya'dan alınan en büyük ithalat kaleminin enerji olduğuna dikkat çeken Ekonomi Bakanı Elitaş, yeni anlaşmalarla bunun biteceğini anlattı. Elitaş, şöyle dedi: “Dünyada doğalgaz ve petrol ihraç eden ülkeler Katar, Azerbaycan, Kuzey Irak ve diğer ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki yıllar içinde Rusya'ya olan enerji bağımlılığımızı minimize edecek şekilde çalışma yürütüyoruz."

Editör: TE Bilişim