"Hayatımızı sahil güvenlik ekipleri kurtardı"

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesi açıklarında yanarak batan teknenin batışı ve teknedeki 2 kişinin sahil güvenlik ekiplerince kurtarılması saniye saniye görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Göcek'ten Antalya'nın Kemer ilçesine giden 19.5 metre boyundaki, Marmaris Limanı'na kayıtlı “Zafer Bey” adlı teknede, Dökükbaşı Burnu mevkiinin 6 mil açığında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Tekneden gelen “yardım” çağrısı üzerine harekete geçen sahil güvenlik ekiplerinin, kaptan Zafer Karayiğit ve yanındaki Deniz Keskin'i kurtarma anı kamerayla saniye saniye görüntülendi.

Teknenin kaptanı Karayiğit, yangın anında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yangın makine dairesinde çıktı. Biz müdahale edinceye kadar alevler tekneyi sardı. Sahil güvenliği arayarak yardım istedik. Fethiye'den bir sahil güvenlik botu geldi. Kısa sürede yangın tulumbası ve köpüklü su sıkarak yangına 2 saat boyunca müdahale ettik, fakat tekneyi kurtaramadık. Hayatımızı sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Tekne denizin dibine indi. Göcek'ten Antalya'nın Kemer ilçesine gidiyorduk ve yarın saat 10.00'da Kemer'den yolcu alacaktık. Olay yolcular teknedeyken yaşansaydı facia olurdu.”
Editör: TE Bilişim