İtalyan Sahil Güvenliği, Yunanistan'ın Korfu (Kerkira) adası açıklarında alarm verdikten sonra İtalya'ya doğru yol alan yük gemisindeki 970 kaçak göçmenin kurtarıldığını bildirdi.

Sahil güvenlik yetkilileri, çoğu Suriyeli olduğu sanılan göçmenlerin sabaha karşı İtalya'nın güneydoğusundaki Gallipoli'ye ulaştırıldığı açıkladı. Donma tehlikesi geçiren 100'den fazla göçmenin tedavi edildiği duyuruldu. 

İtalyan Sahil Güvenliği'nin altı çalışanı, bir yolcunun imdat çağrısı yapması üzerine helikopterle Moldova bandralı "Blue Sky M" gemisine indirilmişti. 

Sahil Güvenlik Sözcüsü Filippo Marini, İtalya'nın güneyindeki Santa Maria di Leuca'ya yaklaşan gemiye önlem olarak altı sahil güvenlik yetkilisinin gönderildiğini, yetkililerin kıyıya çarpmak üzere programlanan gemiyi kontrol altına aldığını açıklamıştı.

Mürettebatın rotasını programladıktan sonra gemiyi terk ettiğine dikkati çeken Marini, İtalyan yetkililerin geminin kontrolünü ele geçirip rotasını değiştirerek büyük bir faciayı önlediğini belirtmişti. 

Moldova bandıralı "Blue Sky M" gemisindeki bir yolcu, Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında imdat çağrısında bulunmuştu. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, geminin olduğu bölgeye donanmaya ait bir fırkateyn ile helikopter göndermiş ancak gemi yoluna devam etmişti.

Editör: TE Bilişim