Hayalet gemi 'Costa Concordia' görüntülendi

 İtalya’da yaklaşık 4 yıl önce karaya oturarak, 32 kişiye mezar olan seyahat gemisi Costa Concordia’yı hatırladınız mı? 114 bin ton ağırlığındaki dev gemi İtalya’nın Cenova kentindeki Seawal rıhtımından Superbacino limanına çekilmişti.Tek parça halinde son saatlerini geçiren Costa Concordia, burada parçalanarak hurdaya çıkacak.

Planlara göre yaklaşık iki yıl sürecek söküm işlemi sonunda geminin yüzde 80’lik bölümü geri dönüşümde kullanılacak.Costa Concordia, 13 Ocak 2012 günü Giglio adası açıklarında kayalara çarparak yan yatmış, feci kaza 32 kişinin yaşamına mal olmuştu..

Jonathan Danko Kielkowski adlı fotoğrafçı hayalet gemiyi görüntüledi.

Gemiyi herkesten önce terk ettiği için halk tarafından “Korkak” olarak nitelenen ve kazanın sorumlusu olduğuna hükmedilen kaptan Francesco Schettino 16 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Schettino aynı zamanda 5 yıl boyunca profesyonel gemi kaptanlığı yapmak ve kamu kurumlarında çalışmaktan ömür boyu men edilmişti.İki yıl boyunca tersaneye çekilmeyi bekleyen geminin enkaz kaldırma çalışmalarıysa ‘şu ana kadar yapılan bu tür operasyonların en maliyetlisi’ olarak tarihe geçmişti.

İşte Jonathan Danko Kielkowski'nin gözünden hayalet gemi Costa Concordia'nın son hali...

RADİKAL

Editör: TE Bilişim