Canaltay: "Hava şartları nedeniyle gemiye müdahale edilemiyor"

İskele Kalecik bölgesinde önceki gün karaya oturan Togo bandıralı gemiye, hava şartları nedeniyle müdahale edilemediği ve yüzdürme çalışmalarının başlatılamadığı bildirildi.

Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay yaptığı açıklamada, yük gemisinin yaklaşık 10-15 derece yan yatar vaziyette, durumunu koruduğunu ifade etti. Canaltay, ayrıca, personelin gemide olduğunu ve hayati tehlikeleri bulunmadığını söyledi. Canaltay, 87 metre uzunluğundaki “Marina” isimli geminin yüzdürülmesi için en az 150 metre çekilmesi gerektiğini belirterek, bu işlem için de öncelikle karaya oturduğu yerde ön çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Kurtarma işleminin bir maliyeti bulunduğunu, bu nedenle adaya gelmesi beklenen geminin armatörü ile Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi arasında sözleşme imzalanması gerektiğini hatırlattı. Gemideki yakıtın denize sızmasıyla ilgili bir tehlike bulunmadığını da belirten Canaltay, sızıntının ancak yakıt tankerinin delinmesiyle gerçekleşebileceğini, bunun da önlemlerinin alınabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim