Eylem planı Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle tanıtıldı.

2013 Piri Reis Haritasının 500. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Piri Reis Anı Parası çıkartılacak UNESCO tarafından kutlama ve anma programına alınan "2013 Piri Reis Haritası'nın 500. Yılı" etkinliklerine yönelik eylem planı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Bakan Günay Piri Reis'in Türk denizcilik tarihinin ünlü kartograflarından ve deniz bilimcilerinden biri olduğunu söyledi. Piri Reis Haritası'nın 500. yılının UNESCO'nun ilan edeceği yıldönümleri kutlama listesinde yer alması için Bakanlığa bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 15 Ocak 2011 tarihinde başvuru yapıldığını belirten Bakan Günay bu kapsamda düzenlenecek olan etkinlikleri kamuoyuna anlattı. Bakan Günay konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ile Yıldırım'a Piri Reis'in haritasını hediye etti.


Piri Reis Haritası'nın 500. yılı etkinlikleri kapsamında Piri Reis anı parası çıkartılacak olup ayrıca Piri Reis harita pulu ve ilk gün zarfı basımı yapılarak 7 Nisan 2013 tarihinde Google'da Piri Reis'e yer verilecek.

Editör: TE Bilişim