Hanse Yachts Tuzla’da megayat üretecek

Karada yapılan en büyük ikinci yat fuarı olan ‘CNR Boat Show 2013’ yine deniz tutkunlarını bir araya getirdi. Dünyanın en büyük yelkenli yat üreticilerinden olan Alman devi Hanse Yachts fuarda açtığı stantta yaptı.

Hanse Yachts Aktiengesellschaft Ceo’su Dr. Jens Gerhartdt, mega yelkenli yapmak için uzun süredir planladıkları tersaneyi Türkiye’de kurmayı düşündüklerini açıkladı. Dünyanın üçüncü büyük yelkenli firması Hanse’nin Tuzla bölgesinde bir tersaneyle anlaşacağı, 30 metrenin üzerindeki mega yelkenlilerin bu tersanede yapılacağı öğrenildi. Tersane yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak. Grubun Türkiye direktörü Murat Bekiroğlu’da yatırım için aylardır süren çalışmaların karar aşamasına geldiğini vurguladı.

Mega yelkenli için Akdeniz ülkelerini incelediklerini ve Türkiye’yi tercih ettiklerini ekledi. Hanse Ceo’su Dr. Jens Gerhartdt, “Dünyanın 3. büyük yelkenli üreticisiyiz. Türkiye pazarına zaten çok iyi rakamlarla girdik. Fakat, büyük yelkenli üreterek pazardaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Birkaç yıldır ön hazırlıklarını yaptığımız megayat tersanesi için Türkiye öne geçti. Kuzey Avrupa’da ki yatırımımız doğrultusunda İstanbul’da bir tersaneyle anlaşarak

Editör: TE Bilişim