Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Hanımıma araç tahsisi tamamen iftira

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hanımıma Telekom'dan tahsis edilmiş bir araç yoktur, tamamen iftiradır" dedi.

Yıldırım, Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneğinin Karaköy'deki yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan ekonomik krizi bir depreme benzeterek, bu depremin merkez üssünün Türkiye'den 7 bin mil uzakta olduğunu, ama oradan bu tarafa doğru yayıla yayıla geldiğini söyledi.

"Biz krizden hiç etkilenmeyeceğiz" diye bir görüşe hiçbir zaman itibar etmediklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Küresel kriz yaşıyoruz, paniğe gerek yok. Bu kriz bizim krizimiz değil. Ama Türkiye, daha büyük krizleri, daha büyük depremleri kendi ülkesinde gördü ve bu krizlerden sonra tekrar istikrarı, güveni yakalamayı başaran bir ülkedir. Onun için bu krizde de el ele birlikte, özel sektörümüzle kamu, sivil toplum kuruluşlarıyla toplumun bütün kesimleriyle birlikte hareket edeceğiz."

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının görev alanı çok geniş bir bakanlık olduğunu söyledi.

Dolayısıyla bu bakanlığa bağlı 15 ayrı kurum ve kuruluş bulunduğunu, bu kuruluşların hepsinin araçlarının da bakanlıkta kullanıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu, eskiden beri olan bir uygulamadır. Bu anlamda Türk Telekom'da bakanlığın temsilcileri vardır. Bu temsilcilerin kullanımına verilmek üzere bakanlık araç havuzunda Türk Telekom'a ait araçlar vardır. Olay bundan ibarettir. Bu, daha önce gündeme gelen bir konudur. Yeni değildir. CHP, siyaseten iflas ettiği için dönüp dolaşıp eski defterleri açmaktadır. Üzerinde durulacak, ciddiye alınacak bir konu olarak görmüyorum. Bu, aslında bu zihniyetin kamuyu ele geçirdiğinde neler yapabileceğini gösteren bir anlayışın dışa vurmasıdır. Bu araçlar hiçbir şahsa tahsisli değildir. Sadece bakanlık havuzunda kamuyu temsil eden arkadaşlarımızca kullanılmaktadır. Kaldı ki bu tahsis, özelleştirmeden önce de vardı, şimdi de vardır. Hele hele hanımıma Telekom'dan tahsis edilmiş bir araç yoktur, tamamen iftiradır."

Bakan Yıldırım, "Efkan Ala'nın, Öger Telekom'u temsilen Türk Telekom Denetim Kurulunda görev aldığı" iddialarına ilişkin soru üzerine de "O iddialar da asılsız. Başbakanlık Müsteşarı, kamu adına, Hazine adına Türk Telekom'da denetim kurulu üyesi olarak önerilmiştir ve yönetim kurulunda da kabul edilmiştir. Olay bundan ibaret. Öger Telekom'la falan alakası yok. Türk Telekom'un unutmayın ki yüzde 30'u devletindir. Devlet adına denetleme görevini en üst düzey devletin bürokratı olan Başbakanlık Müsteşarı'nın yapmasından daha doğal bir şey olamaz" dedi.(aa)

 

 

Editör: TE Bilişim