Halit Gürdeniz'i anma  programı

İTÜ Denizcilik Fakültesinde; İTÜ Denizcilik Fakültesi ,Yüksek Denizcilik Okulunun unutulmaz "Protokol" dersi hocası Halit Gürdeniz'i anma konferansı gerçekleştirildi. Gürdeniz’i anma törenine, oğlu E.Amiral Cem Gürdeniz ve sevenleri katıldı. Müzede Halit Gürdeniz ve tüm deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Kaptan Refik Akdoğan okul arkadaşı Merhum Halit Gürdeniz'in kitaplarını müzeye bağışladı.

Müzede kısa bir konuşma yapan E.Amiral Cem Gürdeniz; "Babam Halit Gürdeniz'in çok değer verdiği kavramlar vardı. Aile bunların başında geliyordu. Annemi çok genç yaşta kaybettik. Annem bir numarasıydı ama evlatlarından sonra herhalde iki numaraya sizin sektörü koyabilirz. Yani DB Deniz nakliyat, Yüksek Denizcilik Okulu, Babam bu camiayı çok seviyordu. Çok şey verdiğine de inanıyorum. Şimdi şunu görüyorum; babam demek ki o dönem haklı olarak gurur duyuyormuş siz denizcilerle...Bizim ailede 5 kişi sizin okuldan mezun. Bunu gururla söylüyorum. Ben çoğu kişiyi tanırım hatta lakabıyla bilirim. Damarımı kesseniz yarısı çift çıpa akar, bahriyeyi de çok seviyorum ama sizleri de seviyorum. Bana bazen diyorlar; "deniz bu kadar nasıl sevilir", bunun iki sebebi var birincisi deniz kenarında büyümüş olmam ikincisi ise ben deniz ticaret filosunun çocuğuyum. Geçen gün denizcilik okuluna gittim. İçeri girdim, karşilaştığım okul yöneticisine "ben denizi bu kadar seviyorsam ve amiralliğe  kadar geldiysem bunun sebebi Heybeliada değildir bu okuldur "dedim.Çünkü gözümü açtığımda o beyaz Yüksek Denizcilik Okulunu, Hamit Naci Gemisini, okulun limanını gördüm.Çok güzel bir mesleğimiz var. Dilerim babamın ruhu da sizler yükseldikçe, değerler ürettikçe sizi kutluyordur."dedi. 

İLKFER Denizcilik müzesini çok beğendiğini dile getiren Cem Gürdeniz tarihe sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmanın çok önemli olduğunun altını çizerek Türkiyenin en çok ihtiyacı olduğu dönemde değerleri korumanın önemine değindi.

Müzede ayrıca duygulu anlar da yaşandı. Kaptan Refik Akdoğan ölümünden sonra Rahmetli Rahime Gürdeniz'e atfen yazdığı ve ve Halit Gürdenizin kitabında da yayınlanan şiiri okudu. 

Editör: TE Bilişim