Haliç Köprüsü için Kazıklar Getirildi

İstanbul Metrosunun Haliç Köprüsü İnşaatında Kullanılacak, 50 Adet Boru Kazıktan 11 Tanesi Haliç'e Getirildi.
 
İstanbul metrosunun en önemli geçiş güzergahlarından olan Haliç Köprüsü inşaatında kullanılacak, 50 adet boru kazıktan 11 tanesi saat 02.00 sıralarında Haliç'e getirildi. Demir kazıkları taşıyan geminin geçişi sırasında Galata Köprüsü, kara trafiğine kapatıldı. Köprünün açılmasından sonra gemi Haliç'e giriş yaptı. Gemi, Unkapanı Karaköy kıyısına demir attı. Haliç'e getirilen ve köprü inşaatlarında kullanılacak 50 adet boru kazıktan 11 tanesinin gemiden indirilme işlemi ise sabah yapılacak.   
 
Haliç metro geçiş köprüsü inşaatında kullanmak üzere daha önce de Portekiz'de imal ettirilen platform ve çelik boru kazıklardan 13'ü Haliç'e getirilerek inşaat aşamasının ilk adımı atılmıştı. Şubat ayında tamamlanacak olan sevkiyattan sonra köprü inşaatına başlanacak.

Galata Köprüsü uzun süre boşaltılamadı

Gemi geçişi için saat 01.00'da araç ve yaya trafiğine kapanması gereken Galata Köprüsü, köprü üzerinde bırakılan otomobiller ve balıkçılar nedeniyle uzun süre deniz trafiğine açılamadı. Boru kazıkları getiren geminin geçişi yaklaşın 1 saat gecikmeli yapılabildi. Yetkililer, sık sık anons yapılarak köprü üzerinin boşaltılmasını istedi. Uyarıları dikkate almayanların otomobilleri, çekici vasıtasıyla kaldırıldı. Balık tutan bazı vatandaşlar da köprünün boşaltılmasını isteyen güvenlik görevlileriyle tartıştı.
 

Editör: TE Bilişim