Tankerde çıkan yangın kontrol altına alındı
 
Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken Adası açıklarında, bir denizcilik şirketine ait “Haldoz” adlı tankerde dün çıkan yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, gece yarısı İstanbul'dan gelen “Kurtaran-5” römorkörü ile “Yardım Emniyet” römorkörlerinin, tankerin makine dairesinde başlayan ve daha sonda da depolara sıçrayan yangını kontrol altına aldıkları söyledi.

Yangının söndürülmesinin ardından tankere girilerek, soğutma çalışmalarının başladığını bildiren Erkan, yangının çıkış nedeninin araştırılacağını ve rapor tutulacağını, tankerin, bağlı bulunduğu denizcilik şirketinin talebi doğrultusunda çekileceğini kaydetti.

Öte yandan, yangında alevlerin arasında kalarak ağır yaralanan üçüncü çarkçı Celal Altınboğa'nın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin sürdürüldüğü öğrenildi. El ve yüzünde hafif yanıklar oluşan Levent Kızıltan'ın da Kandıra Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Yangından yara almadan kurtulan gemi kaptanı Sadi Ünal'ın da aralarında bulunduğu 14 mürettebatın, Sahil Güvenlik Komutanlığındaki ifadelerinin ardından İstanbul'a gittikleri bildirildi.

Kaptan Sadi Ünal idaresindeki 3 bin 800 grostonluk tankerin makine dairesinde Kefken Adası açıklarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, yangın sırasında 16 mürettebat gemiden tahliye edilmiş, mürettebattan üçüncü çarkçı Celal Altınboğa ile Levent Kızıltan yaralanmıştı.

Boş olan tankerin, Rusya Federasyonu'ndan sodyum kostik asit almak üzere 16 mürettebatıyla Tuzla Limanı'ndan ayrıldığı bildirilmişti. 

 

Editör: TE Bilişim