Sağlıklı ve protein deposu balığın tüketimi arttırmak için her ay bir okulda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenleyen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2010/11 Eğitim-Öğretim Yılı’nda düzenlediği toplam 6 “Balık-Ekmek Şenliği”nde 10 binden fazla öğrenciye balık ziyafeti sundu.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği işbirliğinde her ay bir okulda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenleme kararı aldıklarını belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, 2010/11 Eğitim-Öğretim Yılı’nın son “Balık-Ekmek Şenliği”ni Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu’nda düzenlediklerini söyledi.

Balığın zeka gelişimi için çok yararlı bir besin maddesi ve protein kaynağı olduğunu kaydeden Kopuz, “Türkiye’de kişibaşı balık tüketimi 8 kg. seviyesinde, Avrupa Birliği’nde 15 kg’dan fazla, en zeki toplumlardan biri olan Japonya’da ise 65 kg. Çocuklarımızın zeki, akıllı çocuklar olabilmesi için haftada en az iki öğün balık tüketmesi gerekiyor. Dünyadaki birçok üniversite de yapılan araştırmaları gösteriyor ki haftada en az 1 kez balık yiyen çocukların IQ oranı yüzde 25 daha üstün. Balık yemeye başlayan ve düzenli olarak haftada 3 kez yiyen çocukların zekası artıyor. Derslerinde daha başarılı oluyorlar. Ayrıca göz sağlığımız içinde çok faydalıdır. Göz bozukluğu olan çocuklar ne kadar çok balık yerlerse o kadar çabuk iyileşme gösterirler” diye konuştu.

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu’nda öğrencilere, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyesi firmalardan temin edilen 750 adet fileto levrek ve çipura balığı ikram edildi. Ayrıca, balık tüketimini özendirmek için öğrencilere Su Ürünleri Tanıtım Grubu tarafından yaptırılan yapboz, balon, ve “Denizlerimizden Sofralarımıza” isimli balık tarifleri kitapçığı dağıtıldı. 

Editör: TE Bilişim