GÜZELBAHÇE'DEKİ BALIKÇILAR BARINAĞIN BİTMESİNİ İSTİYORLAR

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, projelendirme çalışmaları 2010 yılında tamamlanan, 250 balıkçı teknesi kapasiteli, 775 metre uzunluğunda mendireğe ve 900 metrelik rıhtıma sahip olan balıkçı barınağının yapımına 2012 yılında başlanması ve bir yıl sonra da bitirilmesi planlanmıştı.

Barınağın projesinde ayrıca, balıkçı teknelerinin atma-çekme, bakım ve onarım işlerinin yapılacağı çekek alanı ile balıkçıların her türlü sosyal ve sportif ihtiyaçlarının karşılanacağı tesisler de yer almaktaydı.

Foça'dan sonraki en büyük balıkçı barınağı olacak olan Güzelbahçe balıkçı barınağının maliyeti 15 milyon lira olarak belirlenmişti. Bölgede balık ve balıkçılığın merkezi konumunda büyük bir üs olarak düşünülen barınak projesinde bölgedeki balık ticaretinin canlanacağı ve yüzlerce insana yeni bir iş olanağı yaratılacağı da özellikle vurgulanmıştır.

Projede 2013 yılı sonunda tamamlanacağı belirtilen barınağın bugün halen bitirilmemiş olması büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Güzelbahçe'deki balıkçılar da barınağın en kısa süre içinde tamamlanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedirler.

Kaptan Ş.Ünal Benlialper

Denizhaber.com/İzmir

Editör: TE Bilişim