Ölen denizcinin eşine şok telefon!

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde yaşayan ve Papua Yeni Gine açıklarında Malta bandıralı bir gemide güverte reisi olarak görev yapan 53 yaşındaki Maksut Ürkmez, 10 gün önce kalp krizi geçirerek, yaşamını yitirdi.

Ürkmez'in ölüm haberini eşi Aysun Ürkmez'e telefonla bildiren gemide görev yapan yetkililer, "Maksut beyin cenazesini, Papua Yeni Gine'de Türk Büyükelçiliği ve ataşelik bulunmadığı gerekçesiyle karaya çıkartamıyoruz. Ancak üzülmeyin, cesedi gemide eksi 4 derecedeki derin dondurucu da bekletiyoruz" dediler.

Bandırma'da yaşayan denizci Maksut Ürkmez merkezi İstanbul'da bulunan bir denizcilik firmasının Malta bandıralı gemisinde çalışmak için 1,5 ay önce Portekiz'e gitti. Güverte reisi olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası Ürkmez'in gemisi, daha sonra Güney Afrika'ya gitmek için Portekiz'den açıldı. Bu sürede Maksut Ürkmez, ailesi ile cep telefonundan mesajlar göndererek haberleşti. Ancak Türk denizcinin son mesajı ise ölümünden 15 gün önce maaşının banka hesabına yattığı oldu.

Çıktığı her seferden 3-6 ay arasında dönen Maksut Ürkmez'in yolunu bekleyen Aysun Ürkmez, gemi yetkililerin cep telefonu ile verdiği, "Maksut Reisi geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik. Başınız sağ olsun. Cenazesini Papua Yeni Gine'de Türk büyükelçiliği ve ataşelik bulunmadığı gerekçesiyle karaya çıkartıp hava yolu ile Türkiye'ye yollayamıyoruz. Ancak üzülmeyin, cesedi gemide eksi 4 derecedeki derin dondurucu da bekletiyoruz. Dönünce size vereceğiz' haberiyle yıkıldı.

Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Aysun Ürkmez ise "Maksut'un ölmesine mi üzüleyim yoksa cenazesinin getirilememesine mi? Perişan durumdayız. Bir an önce cenazemizi istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak Bandırma İlçe Kaymakamlığı'na başvurduğunu ifade eden Aysun Ürkmez, "Kaymakamlıktan bana 'Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunun' dediler. Gerekli müracaatı yaptım. Kocamın derin dondurucuda bekletilmesi canımı acıtıyor" dedi.

MAALESEF OLAY DOĞRU

Bu arada Malta Bandıralı kuru yük gemisinin bağlı olduğu Rayben Denizcilik Ticaret A.Ş.'nin Personel Müdürü Şencan Kalafat, olayın doğru olduğunu söyledi. Şencan Kalafat, yaşananları,

"Gemimizin kaptanımız Maksut Ürkmez'in fenalaştığını öğrenince yardım istedi. Çağrısına yakında bulunan bir savaş gemisi yanıt verdi. Bu gemide bulunan doktor gemimize gelerek güverte reisimize müdahale etti fakat kurtaramadı. Doktorun önerisi üzerine cesedi ailesine teslim etmek için eksi 4 derecede muhafaza ediyoruz. Gemimiz şu an Ekvatordaki Bata Limanı'na yanaşmaya çalışıyor. Limana demir aldığımız an Maksut Ürkmez'in cenazesini önce hastaneye getirip ilaçlatacağız ardından uçak ile Türkiye'ye getirip ailesine vereceğiz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim