Gurur Madalyası için kriterler

Okurlarımıza, "Gurur Madalyası" yarışmamız için kriterlerimizi tekrar hatırlatmak istedik.

Çünkü; Ocak Ayında yapılan ankette birinci olan Bekir Hacıbekiroğlu gemisi için bir okurumuzdan haklı olarak bir uyarı mesajı aldık. Mesajda; Bekir Hacıbekiroğlu gemisinin 25 Eylül 2012 tarihinde Marsilya'da 19 eksikle tutulduğu bildiriliyordu.

Bu önemli bir durumdu. Hemen kriterlerimize tekrar baktık. Kriterlerimizde "Aynı Takvim yılı içindeki liman devleti kontrollerinde tutulan bir gemiye gurur ödülü veya gurur sertifikası verilmeyecektir. Aynı gemi, bir sonraki takvim yılında denetlenir ve sıfır eksikle çıkarsa, gurur ödülüne aday olabilecek ve gurur sertifikası alabilecektir. " kuralı mevcuttu.

Bekir Hacıbekiroğlu gemisi Ocak 2013 tarihinde denetlenmişti. Yani "Aynı takvim yılı içinde" değildi.

Burada bizim yorum yapma gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Liman devleti kontrollerinin durumu hakkında spekülasyon yapma, suç isnad etme gibi bir durumumuz da söz konusu olamaz. Bizim yapacağımız istisnasız olarak önceden belirlediğimiz ve ilan etmiş olduğumuz kriterleri uygulamaktır.

Kriterler elbette ki değişebilir. Ancak bu değişim geçmişe yönelik olamaz. Ancak ilan edildiği tarihten sonraki oylamaları kapsayabilir.

Bu nedenle, Bekir Hacıbekiroğlu gemisinin Gurur Madalyası durumunda şu anda bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Ancak aynı gemi 2013 yılı içerisinde tutulur ise Gurur Madalyası geri alınacaktır.

Okuyucularımızdan isteğimiz, duruma pozitif pencereden bakmalarıdır. Demek ki bu gemi, tutulduktan sonra titiz bir çalışma ile eksiklerini gidermiş ve SIFIR eksikle bir başka Paris MOU limanından çıkabilmiştir. Aksi isbat edilene kadar kabul edeceğimiz doğru budur.

Bu durumu tüm okuyucularımızın dikkatlerine sunar; Gurur Madalyası kriterlerini aşağıda tekrar hatırlatırız.

 

GURUR MADALYASI İÇİN KRİTERLER

 

  • Paris MOU kategorisinde verilecek “Gurur Ödülleri” nde temel kriter Paris MOU Limanlarında yapılan denetimlerdir. Diğer MOU limanlarında yapılan denetimler 2. Derecede göz önünde bulundurulacaktır.
  • Aynı Takvim yılı içindeki liman devleti kontrollerinde tutulan bir gemiye gurur ödülü veya gurur sertifikası verilmeyecektir. Aynı gemi, bir sonraki takvim yılında denetlenir ve sıfır eksikle çıkarsa, gurur ödülüne aday olabilecek ve gurur sertifikası alabilecektir.
  • Gurur Ödülleri verilmesinde ilgili gemilerin Türk Denizcilik İdaresindeki sicilleri de dikkate alınacaktır.
  • DenizHaber.Com her ayın gurur madalyası ödül adaylarını bu kriterlere göre belirleyecek ve okuyucuların oyuna sunacaktır.
  • Oylamada ip kaydı ve cookie tabanlı güvenlik sistemi kullanılacak, bu sistemi suistimal ettiği tesbit edilen adayın oyları silinecektir.
  • Denizhaber.com ayın gurur madalyasını alan gemilerin kriterlere uymaya devam edip etmediğini izleyecektir. Bu ödül için seçildikten sonra o takvim yılı içinde bu kriterler dışına çıkan gemilerin ödülleri düşer ve ikinci sıradaki gemiler ödül alır.
  • Aynı ödül döneminde aynı geminin ikinci kez birinci seçilmesi durumunda 2. ödül sıralama ikincisine verilir.
  • DenizHaber.Com kriterlere uymadığını ödüle aday olduğu tarihten sonra tespit ettiği gemiden bu ödülü okuyucular adına geri alma hakkını saklı tutar.
  • Bu kriterler, yayınlandığı tarihten önce verilmiş olan veya verilmesi planlanan gurur ödüllerine de uygulanır.
  • Editör: TE Bilişim