Güney Kıbrıs’ın, sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan 12 parselde doğrulama sondajı yapacak olan “Ensco 5006” sondaj platformunun, bulunduğu İsrail’in “Karis 1” parselinden bugün yola çıkacağı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde bulunan 12. parselde doğrulama sondajı yapacak “Ensco 5006” platformunun bugün ilerleyen saatlerde İsrail’deki parselden ayrılarak 12. parsele doğru yola çıkması bekleniyor.

Rum basını, platformda yer alan sondaj mekanizmalarının 24 saatlik bir çalışmanın ardından sökülerek İngiliz bandıralı “FD UNTOUCHAPLE” gemisine yüklendiğini ve bu parçaların, 12. parsele götürülmeden önce bakımdan geçirilmek amacıyla Limasol limanında bulunan Noble şirketine ait özel depolara getirileceklerini vurguladı.

ÜÇ BOYUTLU SİSMOLOJİ GEMİSİ GELİYOR

Rum FileleftherosGazete, bu gelişmelerin yanı sıra, Noble şirketinin daha önce de bölgede araştırma yapması için getirttiği Norveç’in PGS şirketine ait “Ramform Sovereign” isimli, 3 boyutlu inceleme yapabilen sismoloji gemisinin Cuma günü Güney Kıbrıs sularına varacağını yazdı.

Gazete, Norveç gemisinin 12. parselde sondaj çalışmaları yürütülürken sismolojik inceleme gerçekleştireceğini, bu incelemelerin, parselde ikinci bir doğalgaz yatağı olduğu yönündeki verilere ilişkin daha ayrıntılı bilgi sağlamasının beklendiğini belirtti.

Haberde ayrıca, platforma hizmet etmek amacıyla kullanılacak Noble Energy şirketinin ilk helikopterinin yarın Güney Kıbrıs’a varmasının beklendiği, platformda çalışacak personelin ise hali hazırda Güney Kıbrıs’ta beklemede olduğu ifade edildi.
Editör: TE Bilişim