CNA haber ajansına göre, sabah erken saatlerde yaşanan patlama Limasol yakınlarındaki Evangelos Florakis donanma üssünde gerçekleşti. Polis, patlayıcı dolu 98 konteynırın bulunduğu üste iki konteynırın alev aldığını belirtti

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral Petros Çalikidis, Zigi'de RMMO'ya ait “Evangelos Florakis Deniz Üssü”ndeki patlamanın, üç yıl önce el konulan bir gemiden indirilen konteynırlardaki mühimmatta meydana geldiğini bildirdi. Evangelos Florakis üssü ağırlıklı olarak devriye tekneleri barındırıyor.

Reuters, patlama sonucunda çıkan yangında Güney Kıbrıs'ın en büyük elektrik santralinde de büyük hasar meydana geldiğini bildirdi. Santralin devreden çıkarılması nedeniyle Kıbrıs Rum kesimi genelinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Rum kesimine, sadece Derinya'daki santralden elektrik verildiği bildirildi.

Rum basını, büyük zarara yol açan patlamada 12 kişinin öldüğünü duyurdu. Limasol Hastanesi'ne 30'un üzerinde yaralı taşındığı, bunlardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Rum İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü Leonidas Leonidu, bu sabah saat 04.27'de deniz üssünde, ardından da Vasiliko Elektrik Santrali'nde yangın çıktığı ihbarı aldıklarını açıkladı.

Leonidu, “Şu anda 60'tan fazla itfaiyeci ve 14 itfaiye aracı çok zor ve tehlikeli durumu kontrol altına almaya çalışıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim