Geza Dologh: 'Gümrük Sorunu Çözülmeli'

IMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Ocak ayı olağan meclis toplantısı 03.02.2011 tarihinde (bugün) DTO Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh da katıldı. Dologh, toplantı da yaptığı konuşmada iki konu üzerinde durdu. İzmir’de üyelere KDV iadeleri ile ilgili ihdarnameler geldiğini dile getiren Dologh, 1 Şubat 2011 Pazartesi günü Mali Müşavir ile birlikte Ankara’da yetkililer ile görüştüklerini ve yetkililerden konu ile ilgili bir yanlışlık olduğu ve çözüme kavuşturulacağı bilgisinin kendilerine verildiğini söyledi.

‘Körfezde 12 Gemi Bekliyordu’

Konuşmasında gümrük problemine de değinen Geza Dologh, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılmak amacıyla uçakla İzmir’den İstanbul’a gelirken körfezde 12 geminin beklemekte olduğunu gördüğünü söyledi.


‘Konuya Bakan Bey El Atmalı’

2 Şubat Salı günü Müsteşarlığa ulaşmaya çalıştıklarını ancak ulaşamadıklarına değinen Dologh,  ‘Problem hala devam ediyor, gümrük sorununun bir an önce çözülmesi gerek. Gemiler yanaşamıyor. Gemiler yüklerini boşaltamıyor ve yükleme de yapamıyor. Bakan Bey’e bu konuda ulaşılmalı.’ dedi.

Toplantıyla ilgili diğer konuşmaları, haberleri ve tartışmaları yayına hazırlıyoruz.

Editör: TE Bilişim