Gümrük Müdürlüğü Derince'ye yeniden taşınıyor

5 yıl önce Körfez'e taşınan Gümrük Müdürlüğü, yeniden Derince’ye taşınıyor. Gümrük Müdürlüğü'nün taşınmasına Bakanlık onay verdi.

Türkiye’nin en büyük limanlarından birini sahip olan Derince’de Gümrük Müdürlüğü 5 yıl önce Körfez İlçe’ye taşınmıştı. 134 bin nüfusa sahip ilçenin ticari hayatı için çok büyük öneme sahip Gümrük Müdürlüğü, yeniden Derince’ye geliyor. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bakanlıktan gerekli iznin çıktığını belirterek, “Bu yöndeki girişimlerimizin olumlu sonuç vereceğini düşünerek Deniz Mahallesi’nde İSU’nun bulunduğu binanın üst katlarında hazırlık yapmıştık. Halkımızın talebi doğrultusunda yaşanan bu gelişmeyi sevindirici buluyoruz” dedi.

BAKANLIKTAN ONAY ÇIKTI

Derince Limanı, sadece bölgenin değil Türkiye’nin en büyük limanlarından biri. Safi Holding tarafından işletilen liman nedeniyle ilçede bulunan Gümrük Müdürlüğü de büyük önem taşıyordu. Derince’de özellikle ticari hayata canlılık katıyordu. Derince Gümrük Müdürlüğü, 2010 yılında Körfez İlçesi’ne taşındı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, göreve geldiği ilk günden itibaren Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden ilçeye getirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda yoğun temaslara başladı. Başkan Bulut’un girişimleri geçen hafta sonuç verdi. Bakanlık, Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden ilçeye taşınmasına onayladı. Taşınma işleminin bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

LİMANA OTOYOL BAĞLANTISI

Derince Gümrük Müdürlüğü, Deniz Mahallesi’nde bulunan İSU’nun üzerinde üç katlı binada hizmet verecek. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, temasların olumlu sonuçlanacağını düşünerek önceden burada hazırlık yaptıklarını belirtti, “Derince halkının en önemli geçim kaynaklarından biri limandır. Derince’de hem esnafın hem de ticaretle uğraşan vatandaşlarımızın bu yönde yoğun talebi vardı. Temaslarımızın olumlu sonuçlanmasını bu açıdan çok sevindirici buluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim