ALİAĞA’DA LİMAN YOL SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın, ilçeyi ziyaretinde liman bölgesinin sorunlarını içeren bir dosya verdi ve sıkıntıları dile getirdi.

Adnan Saka:”Aliağa limanlarının ülke ekonomisine katkısı her geçen yıl artıyor”

2012 yılında, Aliağa limanlarında 54 milyon ton yükün elleçlendiğini ve bu yükün bölgedeki 7 metrelik etrafı sit bölgeleri ile çevrili bir yola sıkıştığını belirten Adnan Saka,

“Aliağa limanlarından 2010 yılında yaklaşık 7 milyar dolar, 2011 yılında yaklaşık 10 milyar dolar, 2012 yılında da yaklaşık 11 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Bölgede Petkim başta liman yatırım projeleri de bulunuyor mevcut limanlar kapasitelerini arttırmak için çalışıyor. Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarlarına bakıldığı zaman da artış açıkça görülüyor. İlçedeki limanlarda 2010 yılında 34 milyon, 2011 yılında 39 milyon ton ve 2012 yılında 54 milyon ton elleçleme yapıldı. Yani Aliağa istatistiklerin de gösterdiği gibi her geçen gün daha çok önem kazanan bir ilçe” dedi.

Plansızlıktan kaynaklı altyapı eksiklikleri bulunuyor

İlçede liman bölgesinin ülke ekonomisine katkısının yadsınamayacak boyutta olduğunu vurgulayan Saka, Aliağa limanlarının altyapı eksiklikleri ile karşı kaşıya kaldığını, limanlara giden yolun yeterli olmamasından ve plansız olmasından dolayı yoğun bir trafik sorunu yaşandığını belirtti. Geri hizmet alanları yetersiz olduğunu de söyleyen Saka bölgede bir tır parkı ya da araçların, şoförlerin bekleyeceği alanların da bulunmadığını ifade etti.

Hayati Yazıcı:“Konuyu ilgili Bakanlıklara aktaracağım”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya dosya sunmasının ardından, Yazıcı liman yolları konusunda yaşanan sıkıntıları kendisinin de gördüğünü, konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarma konusunda aracılık yapacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim