Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlık olarak antrepo ve geçici depolama alanlarındaki tavan ücretleri belirleyeceğiz. İhracatçı ve ithalatçının üzerindeki maliyeti düşüreceğiz. Limanlardaki geçici depolama maliyetleri çok yüksek." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi kapanış toplantısında konuştu.

Tüfenkci yaptığı konuşmada, kurumsal yeniden yapılanmaya dönük çalışmaların önemine değindi. Bu tip çalışmaların bütün kurumlar için gerekli olduğunu belirten Tüfenkci, bunun için 16 Nisan 2017'de Anayasa değişikliği yaptıklarını söyledi.

Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında bütün kurumların yeniden gözden geçirilmesi ve yapılanması için milletten alınan onay ve yetkiyle böyle bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, antrepo ve geçici depolamaların tavan ücretlerini belirleme yetkisinin bakanlığa devredilecek olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İhracatçı ve ithalatçının üzerindeki maliyeti düşüreceğiz" diyen Tüfenkci, şunları dile getirdi; "Limanlardaki geçici depolama maliyetleri yüksek. Bakanlığımıza azami miktarın belirlenmesi için yetki veriliyor. Bu ücretler, 640 dolardan 5 bin dolara kadardı. Herkes kendi kafasına göre fiyat belirliyordu, limandan limana ya da uygulanan yerlere göre farklılık arz ediyordu. Buna uymayanlara da cezayı 50 kata kadar artırma yetkisi olacak. Böylece caydırıcılık sağlanmış olacak. Cezalar çok düşük kalmıştı. Artık insanlar kafalarına göre bedeller belirlemeyecek. Bakanlık olarak haddini belirleyeceğiz. Böylelikle ihracat ve ithalatta maliyetleri düşüreceğiz."

Editör: TE Bilişim