Göcek İhalesi Tamamlandı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiralığa çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde tamamlandı. Koyların işletmesini 29 yıllığına Hüseyin Gülen isimli işletmeci kazandı.

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunan Gülen, sıcağı sıcağına Hürriyet Dünyası'na konuştu. Gülen, "İhale vatanımıza hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

Sabah başlayan Akbük koyunun ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 1 milyon 250 bin liraya Dalaman Sevgi yolunda faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi Hüseyin Gülen’in kazandığı öğrenildi. Taşyaka Bedri Rahmi Koyu'nun ihalesini de Gülen kazandı. Gülen'in bu koy için 900 bin TL civarında bir para ödeyeceği ifade ediliyor. İşletmeci koyları 29 yıllığına kiraladı.

GALERİ MEVCUT İŞLETMELER YOK

Çevrecilerin avukatı Berna Ulutaş ise Göcekli koy işletmecilerinin 30 yıllık hikayesini şöyle anlattı: “32 yıl önce bu aileler küçük gözlemeci gibi ufak tefek yerler açmış buraya. 30 yıl önce Valilik, ‘Sizi ortaklaştırıyoruz’ demiş ve 4 koyu 4’er aileye vermiş. Toplam 16 aileyi bir işletmede birleştirmiş bir anlamda kooperatif gibi olmuşlar.

Her koyda 4 aile işletmelerini çalıştırmış ama sonuçta 16’sı bir çatı altında toplanmış. Dalamanlı aileler ve Yörükler… Yıllardır ortaklar, bir işletme olarak devam ediyorlar. İl Özel İdare’ler varken sorunsuz 30 yıldır buraları işletmekteler. Ancak Özel İdare’ler kapanınca bu sorun da diğer yerlerdeki gibi ortaya çıktı. Çok fazla aileyi ilgilendiriyor çünkü bu bölgede çok fazla benzer koy var ve onlar da bu şekilde ihaleyle işletmeye verilecek.”

Editör: TE Bilişim