Gül'den denizcilere: "Sizler Barbaros Hayrettin'in çocuklarısınız"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TCG Göksu Fırkateyni mürettebatına hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler Barbaros Hayrettin'in çocuklarısınız. Bugün, dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan sularında sizleri ve gemimizi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen deniz haydutluğu ile mücadele harekâtına destek sağlamak maksadıyla Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan TCG Göksu Fırkateyni'ni demirli bulunduğu Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde ziyaret etti.

Gemi komutanı Dz. Kur. Yb. Ahmet Gül ve gemi personeli tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, güvertede mürettebata hitaben bir konuşma yaptı. "Bugün, dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan sularında sizleri ve gemimizi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum." diyen Cumhurbaşkanı Gül, tüm personelin bayramını tebrik etti. 

"Sizler Barbaros Hayrettin'in çocuklarısınız." diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk denizcileri asırlardır kendilerini neredeyse dünyanın bütün denizlerinde ispatlamışlardır, göstermişlerdir. Ve şanlı tarihimiz boyunca Türk bayrağını bütün denizlerde, en dalgalı denizlerde, en coşkun sularda hep dalgalandırmıştır. 

Bugün sizler, Türkiye olarak çok önem verdiğimiz bir görevi yapıyorsunuz. Hint Okyanusu'nda suların güven içinde olması için, ticaretin güven içinde yapılabilmesi için ve özellikle Somali'deki Türk yardımlarının güvenli bir şekilde hedefine ulaşabilmesi için çok değerli bir görev içindesiniz. Bildiğim kadarıyla 5 aydır memleketten uzaktasınız. Bu değerli görevi yaparken tabiki memleketten uzaktasınız ama Türk bayrağını tüm bu denizlerde dalgalandırmanın şerefini ve onurunu taşıyorsunuz. Burada bulunduğum süre içerisinde sizleri ziyaret etmek, sizlerle bayramlaşmak böyle güzel bir günde ve başarılarınızı komutanlarınızdan dinlemekten ayrıca büyük bir gurur duydum. Bir kez daha hepinizi tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Ve bütün bu görev süresi içerisinde denizlerin sizler için sakin olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle Türk milletinin sizlere duyduğu güveni bir kez daha tekrarlıyorum. Ve sizin disiplininiz, sizin başarılarınız, sizin büyük bir görev şuuru içerisinde aldığınız vazifeyi başarıyla yerine getirmeniz muhakkak ki devletimizin en büyük gurur kaynağı olacaktır. Bu vesileyle hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Bayramınızı tebrik ediyorum ve hepinizin sağlıcakla görevini bitirmesini ve yurda dönmenizi temenni ediyorum. Sağolun, varolun."

Editör: TE Bilişim