ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Champerico kenti olan depremin büyüklüğünü 7,5 olarak açıkladı. Guatemala'da meydana  gelen şiddetli depremde ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü.

ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssünün 160 ila 320  kilometre çapında bir tsunaminin meydana gelmesi olasılığı bulunduğunu bildirdi.  Daha geniş bir bölgeyi kapsayan tsunami uyarısı ise yapılmadı.

Depremin merkez üssüne yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki San Marcos'da  bir muhabir, yerel radyo Emisoras Unidas'a yaptığı açıklamada, bölgedeki evlerin  yıkıldığını söyledi.

Bir itfaiye biriminin Twitter hesabından da depremde bir okulun  yıkıldığı, yaralanan 8 kişinin hastaneye kaldırıldığı haberi verildi.

Guatemala Devlet Başkanı Otto Perez Molina, bir radyoda yayınlanan  açıklamasında, ülkenin, “En yüksek seviyede felaket” alarmına geçtiğini  belirterek, halktan tedbiren yüksek binaları boşaltmalarını istedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Emisoras Unidas da ülkenin batısında deprem  nedeniyle oluşan toprak kaymalarının, bazı otoyolları kapattığını kaydetti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Guatemala'da meydana gelen ve merkez üssü  sahil kenti Champerico'nun 50 kilometre açığı olan depremin büyüklüğünü 7,5  olarak açıklamıştı.

Deprem, Meksika'nın başkenti Meksiko'da ve El Salvador'da da  hissedilmişti.

El Salvador'da yetkililerin, sahil bölgesinde yaşayanları önlem olarak  tahliye ettiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim