GREENPEACE ÜYELERİNE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE GREENPEACE ÜYELERİNE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE

Zonguldak’ta Zodyak botlarıyla eylem yapan Greenpeace üyeleri, limana ait römorkörlerin tazyikli su baskınına maruz kaldı.

Sabah 05.30 itibariyle başlayan eylem için geçtiğimiz hafta Hollanda’dan İstanbul’a gelen Greenpeace Gemisi, Çatalağzı beldesindeki Eren Limanı yakınında bekledi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından aralarında yabancı eylemcilerin de bulunduğu 21 kişilik ekip, Zodyak botlarla limana giriş yaptı. Limanda bulunan vinçlerden birine “Kömürü Durdur” pankartı asmayı başaran eylemciler, liman çalışanlarının müdahalesiyle karşılaştı. Bir sürelik görüşmelerin ardından polis ekipleri de bölgeye geldi. Zodyak botlarda Türkçe ve İngilizce olarak “Kömür Öldürür” pankartı açan eylemciler, ardından da boya ile limanda demirli bulunan yük gemisine “Kömür Öldürür” yazısı yazdı.

GAZETECİLERE TAZYİKLİ SU

Eylemde, limana ait römorkör önce liman içindeki suyu hareketlendirerek gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Ardından Zodyak botlarda bulunan eylemcilere yönelen römorkör eylemcilerin üzerine tazyikli su sıktı. Tekrar gazetecilere yönelen römorkör görüntü aldırmamak için gazetecilerin bulunduğu tekneye tazyikli su sıktı. Sıklıkla tazyikli suya maruz kalan gazeteciler, teknenin kamarasına sığındı. Eylemcilerden birkaçı ise gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim