Greenpeace Gemisi 11 Ay Sonra Döndü

Greenpeace’in, geçen yıl Rusya’da hukuksuzca el konulan gemisi Arctic Sunrise, 300 gün sonra Hollanda sularına döndü.

 2013 Eylül ayında Rus petrol şirketi Gazprom’a karşı gerçekleştirilen barışçıl eylem sonrası aralarında Türkiye’den Gizem Akhan’ın da bulunduğu 30 aktivist 2 ay boyunca tutuklu kalmış ve gemiye de el konulmuştu. Arctic Sunrise, Greenpeace tarafından Amsterdam yakınlarındaki Beverwijk Limanı’nda karşılandı.

Gemiyi karşılayanlar arasında eylem sırasında gözaltına alıp tutuklanan Gizem Akhan’ın da aralarında bulunduğu aktivistler de vardı. Beverwijk Limanı’ndan Amsterdam’a geçen gemi, burada bakıma alınacak. Greenpeace, geminin gördüğü hasarın boyutları hakkında net bilginin ancak iki hafta içinde ortaya çıkabileceğini açıkladı. Hollandalı iklim ve enerji kampanyası sorumlusu Faiza Oulahsen, “Bu benim, arkadaşlarım ve bizim serbest kalmamız için destek olan milyonlarca insan için inanılmaz mutluluk verici bir an. Kuzey Kutbu’nun hassas doğasını kâr için tehlikeye atmaya hazır olan şirket ve hükümetler bizi susturmaya çalıştılar ama başaramadılar. Başaramayacaklar da” dedi.

Arctic Sunrise’ın tekrar sulara açılacağını söyleyen Oulansen, Kuzey Kutbu’nun korunması için 5 milyonun üzerinde insanın kampanyalarına destek verdiğini vurguladı. Greenpeace’in Kuzey Kutbu’nu Koru kampanyası SaveTheArctic.org adresi üzerinden devam ediyor

Editör: TE Bilişim