Gözyaşlarını tutamadılar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Kongre ve Merkezi'nin açılışı dün 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı ile yapıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, çok sayıda bakan, 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşların yakınları ve gaziler katıldı.

DARBECİLER KADAR ALÇAKLAR

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız" derken gözyaşlarına hakim olamadı. Hayatın normale döndüğünü, ancak demokrasi nöbetinin devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "TSK içerisindeki asker kılığına girmiş FETÖ unsurlarını temizledik. Darbenin başarısız olmasıyla hayal kırıklığı yaşayanların ne dediği önemli değil. Bu millet her zaman tarih yazmıştır. Dost ile düşmanı ayırt ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Mısır'da, Suriye'de yapmak istediklerini Türkiye'de yapmak isteyenlere geçit vermedik. Darbecilere arka çıkanlar, darbecilere göz kırpanlar, darbeciler kadar alçaktır. Haine hoşgörü gösteren haindir. Bize elini uzatanların elini sıkarız ama bize maşa uzatanların maşasını da maşayı tutan eli de kırarız."  

Gerçekleştirilen video gösteriminde, şehitlerin isimleri tek tek ekrandan geçti, fotoğrafları yansıtıldı. Bu sırada bazı vatandaşlar fenalık geçirdi. Erdoğan ve Yıldırım da zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
Editör: TE Bilişim