Edirne'de yüzyılın felaketi

 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaşanan sel felaketini "Edirne'de yüz yılın felaketi" olarak niteledi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye, Edirne Merkez’den Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi, tarihi köprüler ve Sarayiçi Ermeydanı sular altında kaldı.Kentte yaşanan sel felaketinin boyutu havadan görüntülendi.

Taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin havadan çekilen görüntüleri sel riskinin boyutlarını gözler önüne serdi.

DSİ'nin saat 24.00 ölçümlerine göre rekor debiye ulaşan Meriç nehrinde su seviyesi 2 saatte 100 metreküp/saniye artış göstererek 2137'ye ulaştı. Tunca nehrinde ise 4 metreküp/saniye düşüş yaşandı ve 346 olarak ölçüldü.6 kişi kurtarıldı Edirne'de, Bulgaristan'daki aşırı yağışların ardından taşan Tunca ve Meriç Nehirleri'ndeki yükseliş sürerken, 6 kişi Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki bir depoda traktör römorkunun üzerine mahsur kaldı.

Selzedeler, kente gelen askeri helikopterle mahsur kaldıkları römorktan kurtarıldı.Karaağaç Mahallesi'ndeki 500 kişi spor salonuna, Tunca Nehri kenarında bulunan Değirmenyeni Köyü'nün de tamamı güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Editör: TE Bilişim