Terörü lanetleyen tersane işçileri, idam cezası istedi

Teröre lanet yürüyüşü düzenleyen tersane işçileri, demokratik açılımın son bulmasını ve idam yasasının yeniden çıkarılmasını istedi.
Hakkari ve Elazığ`da şehit olan 11 askerimizin ardından teröre lanet eylemleri hız kesmeden devam ediyor. Türk-İş Konfederasyonu`na bağlı Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube üyesi Gölcük Askeri Tersane işçileri, teröre lanet eylemi yaptı. Gölcük Donanma Komutanlığı önünden Gölcük Anıtpark`a kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen tersane işçileri, PKK terör örgütüne lanet yağdırırken idam yasasının geri getirilmesini istedi. Tersane işçilerinin eylemine çevredeki esnaf ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.
 

İKTİDAR BASİRETSİZ
Anıtpark`ta açıklama yapan Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Haldun Kurubacak, “1984 yılından beri ülkemizi içten içe kemiren bölücü terör, bir çok evladımızı henüz gençliklerinin baharında aramızdan almış, geride gözü yaşlı aileler bırakmıştır. Türk milleti son saldırıların ardından ayaktadır ve haklı bir infial ve öfke içindedir.  Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, üniter yapısını ve milli değerlerini hedef alan terör belasına artık dur denilmesi, sadece askeri değil topyekün bir mücadelenin verilmesi gerekmektedir. Bugün terörle mücadeleyi yürüten kurumların arasındaki koordinasyon eksikliği net bir şekilde ortaya çıkmış, siyasi iktidarın basiretsiz politikaları terörle mücadele sürecine damga vurmuştur” dedi.
 

İDAM CEZASI İSTEDİLER
Kurubacak, AKP hükümetinin demokratik açılımı sonlandırması gerektiğini söyleyerek, “Kaldırılan idam cezası yasası yeniden çıkartılsın. Ülkemizin üniter devlet yapısını bozdurmayacağız. Meclis bu yasayı yeniden gündeme getirmeli. Biz tersane işçileri olarak meclis bu yönde bir çalışma yapmadığı taktirde önümüzdeki süreçte idam yasasının çıkarılması için imza toplayacağız ve Ankara`ya göndereceğiz” diye konuştu. Kurubacak, şehit olan 11 askerin ismini kalabalığa okudu ve tersane işçileri hep bir ağızdan “Burada” diye bağırdı. Açıklamanın ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Editör: TE Bilişim