Dumlupınar şehitleri anıldı

Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci törenle anıldı.

4 Nisan 1953 günü  Çanakkale Boğazı’nda İsveç bandralı bir gemiyle çarpışan ve batan Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizci, kazanın 63 ncü yıldönümünde bugün Gölcük Donanma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Deniz Altı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Donanma Komutanı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özden Koçer, şehit aileleri, gaziler, emekli denizaltıcılar, bölgedeki birlik komutanları ve denizaltıcı personel bu anma töreninde hazır bulundu.

81 KAHRAMAN DENİZALTICI

Donanma Komutanlığı, Denizaltıcılar Birliği Derneği, Denizaltı Sevenler ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Deniz Şehitleri Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. 

FACİADAN KURTULAN HAYATTAKİ TEK İSİM

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda Dumlupınar Denizaltısı Şehitlerini Anma törenine, Dumlupınar Denizaltısının kazadan sağ kurtulan hayattaki son ismi Emekli Sey. Kd. Başçavuş Hüseyin Akış da katıldı. 94 yaşında olan Hüseyin Akış anma töreninde gözyaşlarını tutamadı, o günleri tekrar yaşadı. Hüseyin Akış, törende yaşananları gözleri dolu anlatmaya çalışırken, herkesi de duygulandırdı.
Editör: TE Bilişim